StoryEditor
Hrvatskapozitivna na virus

Incident u Zaboku: žena liječnicima nije rekla da je bila u kontaktu sa zaraženim, evakuiran odjel za intenzivno liječenje

Piše PSD
24. ožujka 2020. - 11:23
IlustracijaBoris Kovačev/HANZA MEDIA

Jedinica intenzivnog liječenja u Općoj bolnici Zabok hitno je evakuirana zbog jedne pacijentice koja je bila u kontaktu sa zaraženom osobom, no tu je informaciju zatajila liječnicima.

Testovi su kasnije pokazali da je žena i sama pozitivna na koronavirus, kazao je u razgovoru za HTV župan Krapinsko-zagorske županije, Željko Kolar.

'Morali smo evakuirati odjel intenzivnog liječenja, proveden je epidemiološki nadzor i dekontaminacija. Jedna pacijentica je primljena u teško stanju, ona i kći zatajile su da su bile u kontaktu sa zaraženom osobom. Tako da nam je stvorila velike probleme. Kad su liječnici uočili simptome, testirali su je i nalaz je došao pozitivan. Sad u samoizolaciji imamo šest doktora, 19 medicinskih sestara i tri čistačice. Ali brzo smo se organizirali i zbog toga hvala svim zdravstvenim djelatnicima", rekao je Kolar.

Zaražena žena prevezena je u Zaraznu bolnicu u Zagrebu. Inače, u Krapinsko-zagorskoj županiji testirano je 100 osoba, od čega je 28 pozitivnih.

Izdvojeno

05. kolovoz 2020 13:16