Hrvatskapovorka ide dalje

Incident na zagrebačkom 'Hodu za život': protuprosvjednice pokušale blokirati povorku, došle s transparentima i 'krvavom' plahtom, uhitila ih policija

Piše JL
25. svibanj 2019. - 13:35
priv
rgx time: 6.6041946411133E-5

Zagrebačka povorka 'Hoda za život' kreće se prema Trgu bana Jelačića, okupio se uistinu velik broj ljudi svih generacija. Sudionici nose šarene balone, neki su zaogrnuti i zastavama, uključujući i one na kojima šahovnica počinje s bijelim poljem, javlja Jutarnji.

Postavljeni su i 'štandovi za pomoć majkama', na kojima se prodaju majice po cijeni od 50 do 100 kuna. Na čelu kolone je autobus na kat, a povorka je krenula uz taktove Thompsonove pjesme 'Lijepa li si'.

Neposredno prije kretanja povorke, pojavilo se i nekoliko desetaka protuprosvjednika. Riječ je većinom o ženama koje su donijele plahtu s crvenom bojom, koja simbolizira krv, neke su nosile i transparente s natpisima 'Svoga tijela gospodarica' kao i majice s natpisima 'Legalan, dostupan pobačaj'. Dio protuprosvjednica bio je odjeven u bijelo, uz crvenu boju koju su razlile na području u blizini svojih intimnih dijelova.

U jednom trenutku su sjele na tramvajsku prugu i pokušale blokirati povorku, no tada je intervenirala policija i uhitila nekoliko njih.

 

#ZAGREB#HOD ZA žIVOT