StoryEditor
Hrvatskabrački monopoly

Imamo fotografije zbog kojih bi Kuščeviću trebalo biti neugodno: luksuznijeg 'kokošinjca' od njegovog nema na svijetu, a slike otkrivaju i druge zanimljive detalje

22. lipnja 2019. - 21:19
kokosinjac

Nesuđeni uzgajivač kokoši Lovro Kuščević u komentarima na prošlotjedne afere izjavljivao je svašta.

Nakon što je portal "Telegram" otkrio veliku priču o vili s bazenom u Nerežišćima, koju ministar uprave "renta" turistima, a da objekt nije uknjižio u katastar, čime je (tvrdi struka) izbjegao plaćanje raznih nameta državi, Bračanin je izjavio: "Niti malo mi nije neugodno, žao mi je što sam to zaboravio i propustio, ne radi se o skrivanju".

Za N1 je kazao da tu kuću "ima od 2005. godine" i da ju je "imao prije nego što je postao načelnik". Fotografije s Google Earth aplikacije, od 2005. godine, na tom mjestu prikazuju - gotovo ništa od onoga na što vila sliči danas.

Grubi betonski zidovi sitna objekta, ali ni traga višekatnici, velebnom zdanju s bazenom za koje Kuščević novinarima, javno, tvrdi da je četiri godine ranije postojalo.

Koke s pet zvjezdica

Druga kuća, odnosno "štala", kako joj tepa ministar, smještena dvadesetak metara nasuprot vile s bazenom, također je uknjižena u katastru kao pašnjak i cesta.

Ondje je, kaže, namjeravao stalno držati "kokoši sorte hrvatica", ali je, što ćete, Općinsko vijeće kojemu je ministrov otac predsjednik, u vrijeme kad je Lovro Kuščević bio načelnik, odlučilo da se sve štale mogu prenamijeniti u stambene objekte.

Da nam netko ponudi, rado bismo mijenjali stan u Splitu za ministrov kokošinjac.

Predivna jednokatnica, obložena bračkim kamenom, dekorirana kolosalnim stupovima, urednih prozora, s nadstrešnicom za parkiranje kokošjih automobila, okružena kaskadnim vrtovima koji samo čekaju prve nasade vinove loze. Ministar je zaista pazio da ljubljenim kokama ništa ne manjka.

Iz njegova Ureda je, vezano za luksuznu štalu, stiglo priopćenje medijima:

"Sukladno zakonskim propisima gospodarski objekt - štala u Nerežišćima - izgrađena je prema građevinskoj dozvoli te je za nju ishođena i uporabna dozvola (završno Izvješće nadzornog inženjera), a predmetni objekt je služio za uzgajanje kunića i peradi."

Ne navode konkretno godinu kad je to ministar držao kokoši i gradio elitni kokošinjac, ali portal "Telegram" od institucija je dobio odgovor da su Kuščeviću "u listopadu 2011. godine izdali odobrenje za građenje objekta od 77 četvornih metara, a u siječnju 2016. i uporabnu dozvolu".

Šogorovo živo vapno

Zanimljiv je i objekt u uvali Grška, za koji je portal "Index" pisao da u papirima pripada Ivici Žuviću, bratu ministrove supruge, i da je izgrađen na mjestu stare vapnenice.

Sudeći po fotografijama s društvenih mreža ministra, to je oaza mira u kojoj provodi vikende i praznike, onako, ležerno, opusti se kao kod sebe doma.

Fotografije koje smo dobili, zabilježene 2012. godine, prikazuju drveni kontejner obložen nekakvom ceradom. Na tom mjestu su danas dva prekrasna objekta, idealna i za turističke svrhe i za relaksiranje nakon napornih dana provedenih na odgovornoj funkciji.

 

Izdvojeno

31. srpanj 2020 14:54