StoryEditor
Hrvatskanikad mira

Zoran Vatavuk podnio ostavku: Nakon jednog razgovora s Berošem sve mi je bilo jasno, a Zadravec optužuje bez dokaza

Piše Ivana Krnić/JL
18. lipnja 2021. - 14:15

Kao što je bilo i najavljeno dr. Zoran Vatavuk je podnio ostavku na mjesto v.d ravnatelja KBC-a Sestre milosrdnice, piše jutarnji.hr.

- Nadam se da je ovo jedan od naših zadnjih susreta. Dalje ću se veselit s vama kad budemo pričali o stručnim stvarima' - rekao je dr. Vatavuk naglasivši da će formalno biti šef bolnice do ponedjeljka.

Razlog ostavke su brojne optužbe Dijane Zadravec za koje, kako on kaže, nema dokaza, a kap koja je prelila čašu bio je njezin sastanak s ministrom Vilijem Berošem.

- Iz razgovora s ministrom shvatio sam da on dvoji oko njezine smjene i sumnja u kompetentnost pravne službe bolnice. Što mi je ostalo drugo nego odstupiti...

O optužbama Dijane Zadravec je rekao.

- U medijima je stalno ponavljala svoje šablonizirane priče o kriminalu, a dokaza nije bilo nigdje. Ni javnost, a što je još važnije, ni DORH nisu vidjeli niti jedan dokaz. Čak sam ja i osobno tražio o nadležnih tijela da istraže njezine navode i omoguće nama da radimo svoj posao.

Dr. Vatavuk je na kraju pressice rekao.

- Hoćete jednu ekskluzivu? Dvije od tri člana komisije utvrdile su da nije bilo kriminalnih radnji. Eto, doviđenja...

RANIJE

Kako neslužbeno doznaje Jutarnji list, u 12 sati treba se sastati stručno vijeće KBC-a Sestre milosrdnice, a v.d. ravnatelja dr. Zoran Vatavuk sazvao je za 14 sati konferenciju za medije.

U kuloarima se špekulira da postoji mogućnost da v. d. ravnatelja podnese ostavku.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
29. srpanj 2021 08:45