StoryEditor
HrvatskaPOSLIJE POTRESA

Ima i onih koji žele iskoristiti potres, petljali na prijavama: više od 100 podnositelja zahtjeva nema prijavljeno boravište u Petrinji

Piše HINA
11. svibnja 2021. - 18:02
Božidar Vukičević/Cropix

Načelnik petrinjskog stožera Civilne zaštite Danijel Dvorneković rekao je u utorak da je dosad je zaprimljeno 2665 zahtjeva za nekonstruktivnu obnovu stambenih objekata, a dodatnom je obradom utvrđeno da podnositelji 130 zahtjeva nemaju prijavljeno prebivalište u Petrinji.

Dvorneković je istaknuo da je dosad na vodovodnoj mreži popravljeno 508 kvarova uzrokovanih potresom, a izvedeno je 198 priključaka u vrijednosti od milijun kuna. S obzirom na podnesene zahtjeve, vrijednost novih besplatnih priključaka kućanstvima iznosit će oko tri milijuna kuna, rekao je.

Komunalac Petrinja d.o.o. u proteklih tjedan dana nasipao je 110 kubičnih metara kamenog materijala za postavljanje privremenih stambenih jedinica i za pristupe do kontejnera. Od prošlog sastanka Stožera dodatno je spojeno još 20 kontejnera, a uz deset mobilnih kućica grade se još dvije drvene kućice za privremeno stanovanje.

Na temelju traženja Središnjega državnog ureda za obnovu i stambeno zbrinjavanje, do sada im je dostavljeno 280 obrađenih zahtjeva kako bi počela izrada projektne dokumentacije za sanaciju nekonstruktivnih elemenata na oštećenim objektima,.

Zamjenica direktora Komunalca Petrinja d.o.o. Ivana Lamza rekla je da se iz građevinskih objekata redovito odvozi otpad.

Pozvala je građane da sav glomazni otpad, tekstil i ostalo što ne znaju gdje i kako odložiti dovezu u privremeno reciklažno dvorište u Mažuranićevoj ulici.
 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
13. lipanj 2021 21:41