StoryEditorOCM
HrvatskaSAJAM INOVACIJA

Hrvatski inovatori osvojili u Poljskoj 2 brončane, 3 srebrne i 2 zlatne medalje, među njima nagrađeni i Splićani

Piše Ljubica Vuko
21. prosinca 2023. - 22:41

Hrvatski inovatori ostvarili su odlične rezultate na 17. međunarodnom sajmu inovacija IWIS 2023. održanom u Varšavi u Poljskoj, gdje su se predstavili u organizaciji Hrvatske zajednice inovatora.

Na najvećem sajmu inovacija u Poljskoj predstavilo se više od 200 inovatora iz 15 zemalja svijeta, a hrvatski inovatori osvojili su 2 brončane, 3 srebrne i 2 zlatne medalje, izvijestili su iz Hrvatske zajednice inovatora.

Brončanim medaljama su nagrađene inovacije "Sigurna zebra" inovatora Ivice Lukača te "Echo device" učenika Srednje strukovne škole iz Samobora Erika Brauna, Luke Galunića i Gabrijela Dumbovića.

Srebrne medalje su osvojile splitske inovacije "Puntar Light B22d" inovatora Borisa Ukića, "Smart Card" inovatora Nikole Čizmića i Mirka Bajte te inovacija "Sidro s pomičnim krakovima" inovatora Jadrana i Ivice Pivačića.

Dvije zlatne medalje osvojile su inovacije "Modul block" građevinski blokovi koji se koriste za pojačanje infrastrukture, termalnu i zvučnu izolaciju te otpornost na direktno izlaganje vatre inovativne tvrtke StiroDom engineering d.o.o. te inovacija "CONNEKT - The world‘s first smart, modular plug and play system" rješenje za pametne instalacije koje rade preko wi-fi mreže inovatora Lovre Stipanovića i Josipa Oroza.

Među nagrađenim inovatorima su i članovi udruge DALMIT iz Splita s osvojene dvije srebrne i jednom brončanom medaljom.

Na sajmu osim brojnih inovacija bila su predstavljena i kemijsko-tehnološka dostignuća poljskih znanstvenika i inovatora zajedno sa prezentacijom Ministarstva obrane sa predstavljanjem virtualnog taktičkog borbenog sustava za simulacije i treniranje poljske vojske.

U sklopu sajma članovi Hrvatske zajednice inovatora su potpisali i Sporazum o suradnji sa predstavnicima Latvijske asocijacije inovatora s kojima je ujedno dogovorena i buduća suradnja, javljaju iz Hrvatske zajednice inovatora.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
01. svibanj 2024 13:13