StoryEditorOCM
HrvatskaPOST FESTUM

Hrvatski generali čestitali pobjedniku parlamentarnih izbora: ‘Birači su uvažili uspješnu politiku zadnjih godina‘

8. srpnja 2020. - 13:23

 Hrvatski generalski zbor (HGZ) čestitao je u srijedu svim koalicijama i strankama koje su ušle u Hrvatski sabor, a osobito HDZ-u na čelu s Andrejem Plenkovićem kao političkoj opciji s najuvjerljivijim rezultatom, poručivši da će davati potporu njihovoj politici.

"U još uvijek opasnoj situaciji pandemije koronavirusa te složenim postpotresnim vremenima Zagreba i okolice ovakav rezultat je vjerodostojna potvrda povjerenja birača u način kako se pristupilo rješavanju aktualnih problema, ali i uvažavanje ukupno uspješne politike zadnjih godina", stoji u priopćenju.

Navode kako ta politika podrazumijeva zagovaranje kvalitetnih rješenja za razne probleme društva i gospodarstva te jačanje institucija i ljudskih prava. Također navode da je tom politikom Hrvatska postala ravnopravna članica Europske unije, ne odričući se svoje samostalnosti i suvremenog suverenizma, na tragu ideja i zamisli prvog hrvatskog predsjednika Franje Tuđmana. 

HGZ je poručio da će davati potporu takvoj politici te da je za njeno ostvarenje u potpunosti na raspolaganju s iskustvom, znanjima i stručnostima svojih članova.

Nadaju se da su izjave o "crnom mraku koji se nadvija nad Hrvatsku" te o ulasku "u teška vremena s opasnom, radikalnom i mračnom politikom na vlasti" ipak više rezultat postizborne euforije, nego ozbiljnog pristupa političkoj sceni, ali i da su neka ponuđena rješenja u vidu povratka "kolektivnog naddruštvenog uma", koji bi u ime općeg blagostanja sve određivao, ipak samo politički folklor, a ne ozbiljna politika 21. stoljeća.

"Sve je jasnije da nam u kontekstu opće svjetske krize predstoje izazovna i teška vremena u kojima će od presudne važnosti biti stabilna i učinkovita vlast izabrana slobodnom voljom birača i Hrvatski generalski zbor smatra da će upravo ovakav rezultat izbora to omogućiti", stoji u priopćenju.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
02. lipanj 2023 15:51