StoryEditorOCM
Hrvatskaobjavljen na web-u

Hrvatske ceste imaju Antikorupcijski program, a glavni dokument potpisao je bivši šef Josip Škorić

Piše vijesti sd
22. rujna 2024. - 20:18

Bivši predsjednik Uprave Hrvatskih cesta Josip Škorić, njegov bratić i šefa Uprave Osijek Koteksa Zoran Škorić i direktorice osječke tvrtke Structivo Sanda Bajtl osumnjičeni su za pogodovanja pri dobivanju poslova za HC i primanja i davanja mita.

Na službenoj stranici Hrvatskih cesta objavljen je Antikorupcijski program. Kako se navodi, u skladu s Odlukom Vlade Republike Hrvatske o donošenju Antikorupcijskog programa za trgovačka društva u većinskom državnom vlasništvu za razdoblje 2019. – 2020. („Narodne novine“ br. 48/19), Hrvatske ceste d.o.o. donijele su dana 10. 1. 2020. "Akcijski plan za provedbu Antikorupcijskog programa za trgovačka društva u većinskom državnom vlasništvu za razdoblje od 2019. do 2020.".

Dokument je potpisao Josip Škorić.

- Kao društvo od posebnog interesa za Republiku Hrvatsku, Hrvatske ceste uspostavile su u svom poslovanju, održavaju i trajno poboljšavaju Sustav upravljanja za suzbijanje podmićivanja sukladno zahtjevima norme ISO 37001:2016 te Sustav postupanja s prijavama nepravilnosti sukladno zahtjevima norme ISO 37002:2021. U skladu sa zahtjevima i smjernicama standarda, identificirani su ciljevi oba sustava te je uspostavljena Politika za suzbijanje podmićivanja i za postupanja s prijavama nepravilnosti koja predstavlja okvir za njihovu provedbu, održavanje i trajno poboljšavanje - piše na stranicama HC-a.

 

 

 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
22. rujan 2024 20:19