StoryEditorOCM
Hrvatskavelika tragedija

Hrvat preminuo u Dublinu: Brutalno je napadnut u subotu, podlegao je ozljedama!

Piše vijesti sd
3. travnja 2024. - 16:40

Hrvat, koji je s još jednim sunarodnjakom bio brutalno napadnut u subotu Dublinu, nažalost je preminuo. Takvu je informaciju primilo hrvatsko Ministarstvo vanjskih i europskih poslova od njegove obitelji, prenosi Večernji list. 

- Veleposlanstvo RH u Dublinu obaviješteno je o brutalnom napadu na dvoje hrvatskih državljana, u subotu, 30. ožujka 2024. u Dublinu. U stalnom je kontaktu s irskom policijom i obiteljima napadnutih. Od roditelja jednog od ozlijeđenih hrvatskih državljanina zaprimili su informaciju da je danas preminuo od zadobivenih ozljeda. Zbog ozbiljnosti situacije i samog tijeka istrage trenutno nismo u mogućnosti izlaziti u javnost s daljnjim informacijama - kazali su za Večernji iz Ministarstva vanjskih i europskih poslova.

Hrvatski državljani, za koje se smatra da su u kasnim dvadesetima, napadnuti su oko 22 sata u blizini Puta Grange View na istoku Clondalkina.

Policija vjeruje da su četiri muškarca napala hrvatske državljane. Istražitelji su rekli da su pribavili kvalitetne snimke incidenta koje su načinile sigurnosne kamere. Nitko još uvijek nije uhićen zbog napada na hrvatske državljane. Izvori su Irish Independentu rekli da istražitelji vjeruju da će otkriti tko je izveo napad.

image

Ilustracija 

Paul Faith/Afp

Policija je objavila kako pokušava doznati gdje su hrvatski državljani toga dana sve boravili kako bi utvrdila mogući motiv napadača. Vjeruje se da su hrvatski državljani u subotu u popodnevnim satima bili u centru Dublina te da su nakon toga otišli u Clondalkin. Dvojac se ispred trgovine u blizini Ceste Towers u centru Clondalkina verbalno sukobio s grupom ljudi te potom ukrcao u autobus i otputovao do Puta Grange Way. Nedugo nakon što su tamo došli, četiri su ih muškarca brutalno napala.

Istražitelji pokušavaju utvrditi jesu li napadači slijedili svoje žrtve ili je do napada došlo nakon nekog drugog incidenta u Putu Grange Way.

 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
08. travanj 2024 23:51