StoryEditor

HOMOFOBNI ISPAD Friščić: Ne damo da "on i on" '"uzgajaju" tuđu djecu

Piše PSD.
19. studenog 2011. - 23:01

Predsjednik HSS-a, Josip Friščić u predizbornu kampanju krenuo je iz 'vlastitog dvorišta', iz Koprivničkog Ivanca u kojem je večeras (subota) održao prvi predizborni skup s kojeg je poslao i jednu homofobnu poruku.

- Prva točka našeg programa je obitelj. Zbog toga nas napadaju jer nismo voljni mijenjati zakone koji određuju što je to bračna zajednica. Nemamo mi ništa protiv onih kaj se po ulici šeću i drže za ruke, ali nećemo im dopustiti ako ćemo imati snage da promijene zakon da se 'on i on' ili 'ona i ona' mogu ići vjenčati i da to bude bračna zajednica. Ako smo zbog toga konzervativni, bit ćemo konzervativni. Nećemo dopustiti ni da 'uzgajaju' tuđu djecu jer i na to imamo odgovora. Ja navek znam reći, dok bumo vidli kak 'uzgajate' svoju djecu onda se bumo složili da i tuđu mogu usvajati - rekao je Josip Friščić.

HSS je svoj program strukturirao u pet točaka, dodao je on istaknuvši kako ga konkurentski 'plan 21' asocira na staru kartašku igru ajnc.

- Oni stariji koji su se voljeli malo pokartati znali su da kad imaš 21 pobereš sve sa stola, no mi znamo da ako ti dojde samo jedan više, onda je to tropa i nemaš više ništ. Vodimo računa da nam se to ne dogodi - poručio je Friščić svojim stranačkim kolegama.

Marko Murković / Podravski list
arhiv cropix

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?

Izdvojeno

27. studeni 2020 18:19