StoryEditorOCM
Hrvatskagnjusna izjava

HND oštro osudio degutantan istup Steve Culeja prema novinaru: Ovaka nedopustiv govor u javnom prostoru ne bi smio proći nekažnjeno

Piše PSD
15. listopada 2022. - 16:34

Hrvatsko novinarsko društvo osuđuje degutantan ispad Steve Culeja, predsjednika Udruge Specijalne policije iz Domovinskog rata i bivšeg saborskog zastupnika HDZ-a, koji je novinaru portala Index.hr Gordanu Duhačeku poručio “Najrađe bih da tebe siluju i da ne odgovaraju”, rekao je kroz smijeh, navodi Index i još dodao “Napiši ti to”.

‘Ovoj gnjusnoj izjavi prethodio je upit novinara Stevi Culeju da komentira vijest koja je šokirala Hrvatsku, a to je da je Visoki kazneni sud smanjio kaznu za silovanje bivšem HDZ-ovom načelniku mjesta Lasinja Željku Prigorcu, zato što je  višestruko odlikovani branitelj. 

Vijest je s pravom izazvala salvu negativnih reakcija. No, Stevo Culej u jednom teško prepričljivom razgovoru iznio je uz gore naveden gnjusni ispad slavu uvreda prema novinaru koji ga je nazvao što mu je bio i zadatak i postavio pitanje.

Hrvatsko novinarsko društvo očekuje od nadležnih institucija da reagiraju na ovakav nedopustiv govor u javnom prostoru, što ne bi smjelo proći nekažnjeno. 

Godinama upozoravamo na izrazito negativno ozračje u društvu kada je u pitanju novinarski rad. A šutnja najviših predstavnika države i institucija djeluje kao pogonsko gorivo za sve one koji misle da mogu nekažnjeno pozivati na nasilje, prijetiti novinarima, novinarkama. Također očekujemo da se vladajući HDZ ogradi od neprihvatljivih izjava svoga člana‘, poručuju iz HND-a.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
25. rujan 2023 00:30