StoryEditorOCM
Hrvatskamarijana seifert

Iz HGSS-a demantiraju da su obustavili potragu za nestalom pobjednicom ‘Big Brothera‘: ‘I dalje stojimo na raspolaganju MUP-u‘

Piše psd
2. svibnja 2022. - 14:45

Iz HGSS-a su reagirali na objavu u medijima prema kojoj su oni obustavili potragu za Marijanom Seifert. Njihovo priopćenje prenosimo u cijelosti:

- Danas je objavljena informacija kako je Hrvatska gorska služba spašavanja (HGSS) obustavila potragu za nestalom ženskom osobom na području rijeke Save kod Mosta mladosti u Zagrebu. Riječ je o netočnoj informaciji, proizašloj iz krivo interpetirane, odnosno nepotpuno prenesene izjave pročelnika Hrvatske gorske službe spašavanja Josipa Granića.

Naime, u nadležnosti HGSS-a nije obustava potrage, već to spada pod nadležnost Ministarstva unutarnjih poslova (MUP). Protekla dva dana aktivno smo pretraživali vrlo zahtjevno korito rijeke Save pri čemu potraga nije dala rezultata. Stojimo i dalje na raspolaganju MUP-u koji vodi istragu o nestanku te ćemo se po potrebi ponovno uključiti s našim resursima.

HGSS je uvijek bio i bit će na raspolaganju svim nadležnim službama i ljudima u nevolji - stoji u priopćenju koje potpisuje Josip Granić, pročelnik HGSS-a.

RANIJE:

Potraga za Marijanom Seifert, bivšom pobjednicom "Big Brothera" 2011. godine, koja je prošlog tjedna nestala u Zagrebu, ušla je u novi dan.

Dok policija za nestalom još uvijek traga, Story.hr doznaje kako su iz Hrvatske gorske službe spašavanja (HGSS) objavili da od danas više ne sudjeluju u potrazi. 

HGSS u potragu se uključila preko vikenda te je pretraživala korito rijeke Save oko Mosta mladosti. Na terenu je jučer bilo 12 spasioca HGSS-a iz stanica Zagreb, Karlovac, Gospić i Bjelovar, a od toga šest ronioca s dva čamca i jednim dronom. Ronioci su, uz područje oko Mosta, pregledali i deset teglenica na obali Save.

"Pretražili smo sve što je bilo zanimljivo i što nije bilo opasno za naše ljude. Došli smo do slapova koji su vrlo opasni, no daljnju potragu nastavlja policija. Ako bude bilo potrebe mi ćemo se ponovno angažirati", rekao je pročelnik Josip Granić te dodao kako jučerašnja potraga nije dala nikakve nove tragove niti informacije i da je rijeka Sava teška za pretragu, s obzirom na to da je riječ o brzoj i mutnoj rijeci.

HGSS je na svojim službenim stranicama objavio detalje potrage: "Pet ronioca HGSS Stanice Karlovac i brod sa dva spašavatelja HGSS Stanice Zagreb, 30. travnja detaljno su dronom snimili teren iz zraka kako bi odredili područje potrage. Ronioci su provjerili dubinu, brzinu rijeke i vidljivost na području oko Mosta mladosti, kako bi se odredili parametri potrage za nedjelju. Pretražen je lijevi dio ispod mosta i nizvodno te je zaključeno da su uvjeti za ronjenje loši zbog male vidljivosti i brzine rijeke. Zahtjevna potražna akcija započela je u 10 sati u nedjelju. Na temelju prethodno usuglašenog plana akcije, počinje potraga za nestalom ženom ispod Mosta mladosti.

image
Goran Mehkek/Cropix

Provjera terena od prethodnog dana rezultirala je priključivanjem još jednog tima spašavatelja na vodi sa čamcom koji je došao iz Karlovca i pojačanjem čamca Stanice Zagreb sa tri spašavatelja radi većeg broja ronioca na terenu i lošije vidljivosti. Ukupno sedam ronioca iz Stanica Karlovac, Gospić i Zagreb prvo su pretražili područje koje je detektirano kao potencijalno mjesto zaglavljivanja unesrećene osobe. Riječ je o sidrima i sajlama usidrenih teglenica te velikim korminilma na nekoliko brodova uz rijeku, gdje se skupljalo naplavljeno drveće. Dodatno su pretraženi i piloti mosta", piše na službenim stranicama, prenosi net.hr.

Budući da je teren bio izrazito nesiguran za ronioce, HGSS-ovi spašavatelji čamcima su se sidrili, a ronioci su se spuštali po užadi koja su spašavatelji propuštali. Potraga je zaršena u 13:30 sati bez pronalaska ženske osobe.

Glasnogovornica ureda načelnika Policijske uprave zagrebačke Marija Goatti rekla je za Story.hr da potraga traje intenzivno svim raspoloživim ljudskim i tehničkim resursima.

Podsjetimo, bivša stanarka i pobjednica "Big Brothera" nestala je 27. travnja iz svog doma u Lastovskoj ulici. Njezin je nestanak prijavio suprug u jutarnjim satima, a policiji je rekao da ju je posljednji put vidio večer ranije kada su oko ponoći išli na spavanje.

Marijana je visoka oko 167 centimetara, vitkog je stasa, ima plavu kosu i zelene oči te nekoliko tetovaža. U trenutku nestanka bila je odjevena u kratku majicu boje senfa, crnu sportsku jaknu, tajice crne boje s bijelo crvenom crtom i svijetle tenisice.

U slučaju bilo kakvih informacija, obavijestite najbližu policijsku postaju ili nazovite na broj 192. Informacije možete dostaviti putem e-mail adrese: nestali@nestali.hr.

image

Marijana Seifert

Privatni Album
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
20. svibanj 2023 01:23