StoryEditor
HrvatskaBEZ MILOSTI

HDZ-ovci uspjeli u naumu: nakon što su upozorili na brojne nepravilnosti na javnoj televiziji, Sabor razriješio članove Nadzornog odbora HRT-a

14. srpnja 2017. - 13:40

Hrvatski sabor u petak je većinom glasova razriješio članove Nadzornog odbora (NO) HRT-a koje sam imenuje, dakle njih četiri od pet.

Razriješeni su Anja Šovagović Despot, koja je bila predsjednica NO-a, te Katarina Bakija, Miroslav Grgić i Šenol Selimović. Peti član NO-a je predstavnik HRT-ovih zaposlenika.

Saborskoj većini je za razrješenje članova NO-a trebalo 76 ruku, a za razrješnje glasovalo je 78 zastupnika, osam ih je bilo suzdržano, te 47 protiv.

Većina je ustrajala u objašnjenju da se NO razrješuje zbog opetovanog kršenja zakona, dok su iz SDP-a tvrdili da se to čini zbog izvješća NO za prošlu godinu u kojemu se spominju brojne nepravilnosti na HRT-u.

Mirjanu Rakić Sabor je, na njen zahtjev, razriješio dužnosti predsjednice Vijeće za elektroničke medije, a na tu je dužnost imenovao Damira Hajduka.

Zbog isteka mandata razriješio je članicu Vijeća Vesnu Roller, a članovima Vijeća imenovao Vanju Gavrana, Davora Marića i Anitu Malenicu. O njihovim imenovanjima, na prijedlog SDP-a, glasovalo se pojedinačno.

Sabor je u Državnoodvjetničko vijeće iz reda zastupnika imenovao Mariju Jelkovac (HDZ), a u Državno sudbeno vijeće nezavisnog zastupnika Željka Lackovića, dok je članstva u DSV-u razriješen Mostov zastupnik Miroslav Šimić.

Izdvojeno

12. srpanj 2020 19:26