StoryEditorOCM
HrvatskaNISI MU OSTALI DUŽNI

HDZ oštro uzvratio Milanoviću i podsjetio na jednu njegovu famoznu izjavu o Željku Komšiću: ‘Stara ljubav zaborava nema‘

Piše VIJESTI SD
12. ožujka 2024. - 18:43

Predsjednik Zoran Milanović oglasio se priopćenjem u kojem pozdravlja najavljeno otvaranje pregovora s Bosnom i Hercegovinom o članstvu u Europskoj uniji, ali u kojem je upozorio na status Hrvata u toj zemlji koji je i dalje ne promijenjen.

Milanović je istaknuo Hrvati u BiH dočekuju pregovore s EU bez prava da sami biraju svog predstavnika u najvišoj državnoj instituciji, a da premijer Andrej Plenković nije učinio ništa po tim pitanju.

Ubrzo mu je stigao odgovor iz HDZ-a i to putem Facebooka u kojem podsjećaju na neke njegove starije izjave i podršku Željku Komšiću - piše N1.

“Dok se Andrej Plenković bori za Hrvate u BiH i njen europski put, Milanović nije učinio ništa. Ni sada – ni prije.

Jednom komšićevac, uvijek komšićevac. Zavidni Milanović ne može protiv sebe. Donedavno je “prijetio” Zapadu ako se ne otvore pristupni pregovori s BiH, no sada kada je uz ustrajni angažman hrvatskog premijera Europska komisija dala zeleno svjetlo za BiH, Milanović ponovno nasrće na Vladu, ali i čitavu EU. Očito je frustriran jer je taj povijesni iskorak za susjednu nam državu, u kojoj su Hrvati konstitutivni narod, učinjen bez i najmanjega njegovog doprinosa.

No zavist i jal nisu ono najgore kod Milanovića: pristupni pregovori bit će otvoreni unatoč i usprkos njemu – koji je svojim vulgarnostima i uvredama na račun cijelog demokratskog Zapada u biti pokušavao minirati europski put BiH. Sramotio je Hrvatsku pred civiliziranim svijetom i nanosio štetu Hrvatima u BiH.

Prisjetimo se da je Milanović svojom famoznom izjavom o “sapunu”, izrečenom neposredno prije zadnjih izbora u BiH, samo mobilizirao mnoge Bošnjake da glasuju upravo za Komšića. Stara ljubav zaborava nema.

Milanovićev je cilj isti kao kad je u crvenom šuškavcu po Sarajevu navijao za unitarista Komšića i radovao se što će Bošnjaci preglasati Hrvate na izborima za hrvatskog člana Predsjedništva BiH. Jedino su metode sada drukčije, prikrivenije, zamotane u plašt provokacije – tj. tobožnje brige za naše sunarodnjake u BiH”, napisali su HDZ-ovci na svome Facebooku.

Podsjetimo, Milanović je u priopćenju istaknuo kako se “Plenković i sada hvalisa kako su partneri u Briselu čuli njegove poruke vezane uz BiH, prikazujući sebe kao veću Ursulu od Von der Leyen, iako svih ovih godina nismo ni čuli ni vidjeli da je bar jednom u Briselu ikome rekao – ne, dok se ne zajamče prava Hrvata u BiH”.

“Niti na jednom Europskom vijeću ili na sastanku svojih briselskih partnera Plenković nije posegnuo za pravom koje ima i koristi svaka suverena članica EU”, dodao je.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
26. travanj 2024 06:58