StoryEditor

HDZ optužuje SDP da i oni imaju svoju "Fimi mediju"

Piše PSD.
5. listopada 2010. - 00:55

HDZ optužuje SDP da i oni imaju svoju "Fimi mediju" tvrdeći da je "Public Image" od 2001. do 2004. godine radio za MUP u vrijeme kada je ministar bio Šime Lučin. Navodno je ta tvrtka platila 28 milijuna kuna izravnom pogodbom za promidžbene usluge u okviru nacionalnog programa sigurnosti cestovnog prometa.

Prema pisanju "Jutarnjeg lista" Jadranka Kosor je u Virovitici spomenula da je i prije 26 milijuna "Fimi medije" MUP platio i veće iznose za promidžbene svrhe u vrijeme SDP-ove Vlade, ali nije željela spomenuti ime tvrtke.

Riječ je o ugovorima s Public Imageom, tvrtkom Borisa Maleševića, čovjeka koji je vedrio i oblačio u svim SDP-ovim izbornim kampanjama.

Premijerka ovim želi stvoriti političku ravnotežu i pokazati da je i SDP kršio zakone.

Odnos između Maleševićeve tvrtke i SDP-a više nije bajan kao nekad, naročito otkako je osmislio i vodio kampanju Milana Bandića. Prije toga je bio odbijen od Josipovićeve kampanje.

MUP je za vrijeme Račanove vlade davao velike svote za promidžbu bez javnog natječaja, ali to nije bilo protuzakonito.

"Public Image" je na svojoj web stranici navela kao referencu Nacionalni program sigurnosti prometa na cestama i rad za SDP.

- Istina je da je "Public Image" radila promidžbenu kampanju na što smo ponosni jer smo dobili i nagrade, kao što smo radili i za SDP, za izbore 3. siječnja, za kampanju Zorana Milanovića.

Nije riječ o izravnoj pogodbi kako se tvrdi, niti o proračunskim sredstvima, već smo posao dobili na osnovu odluike povjerenstva u kojem su bili predstavnici osiguravajućih društava.

Novac koji je plaćen nije bio iz proračuna MUP-a već su to financirala osiguravajuća društva. Nakon što je HDZ došao na vlast dva mjeseca je u firmi bila financijska kontrola i nije ništa našla ništa sumnjivo - kazao je Malešević.

S.D.
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
20. travanj 2021 17:30