StoryEditorOCM

HAK: dionica između čvorova Sveti Rok i Maslenica otvorena za sav promet

Piše PSD.
4. siječnja 2009. - 09:37

Dionica autoceste A1 između čvorova Sveti Rok i Maslenica otvorena je za sav promet od 8,00 sati, izvijestio je jutros Hrvatski autoklub (HAK).

Na dionici autoceste A 6 Rijeka-Zagreb, između čvorova Delnice i Kikovica, samo u smjeru Rijeke, zabranjen je promet teretnim vozilima iznad 3,5 tone, vozilima s natkrivenim teretnim prostorom, autobusima, motociklima i vozilima s kamp prikolicama.

Dionica Jadranske magistrale od Karlobaga do Sv.M. Magdalene zatvorena je za I. i II. skupinu vozilâ (autobuse na kat, vozilâ s kamp prikolicama, motocikle i vozila s natkrivenim teretnim prostorom).

Zbog zimskih uvjeta zabranjen je promet za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama, dok sva ostala vozilâ moraju imati zimsku opremu na cestama: U Lici: D 42 Saborsko-Selište i D 52 Špilnik-Vrhovine-Č. Klanac a u Gorskom kotaru: ŽC 5034 Vrbovsko-Ravna Gora-Kupjak, te na cestama u zaleđu Novog Vinodolskog.

Na autocesti A 6 Rijeka-Zagreb, zbog vozila u kvaru na 12. km u smjeru Rijeke (vijadukt Zečeve Drage istok) zatvoren je sporovozni trak.

Kolnici su mokri, ili samo vlažni, te skliski u većem dijelu zemlje, a zbog niskih temperatura moguća je i poledica. HAK upozorava vozače da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama, te da na put ne kreću bez zimske opreme.

Na graničnim prijelazima nema poteškoća. Trajekti plove redovito.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
04. lipanj 2023 14:24