StoryEditor

HAK: autoceste A1 i A6 otvorene za sva vozila

Piše PSD.
1. prosinca 2012. - 10:12
Za sva vozila otvorene su autoceste A1 i A6 Rijeka-Zagreb, a na pojedinim dionicama vozi se uz ograničenja brzine, zbog jakog vjetra ili snijega na kolniku, izvijestio je jutros HAK.

Slab snijeg mjestimice pada u Lici, dok su u većem dijelu ostatka zemlje kolnici mokri ili vlažni, te skliski od kiše, osim u Istri i Hrvatskom primorju. Mogući su odroni zemlje i kamenja. HAK upozorava vozače da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama, te da na put ne kreću bez zimske opreme!

Na Jadranskoj magistrali (D8) od Senja do Karlobaga zabrana je prometa za autobuse na kat, motocikle i vozila s kamp prikolicama (I. skupina), a od Bakra do Senja i od Karlobaga do Svete Marije Magdalene dodatno za dostavna vozila i vozila s natkrivenim teretnim prostorom (I.i II. skupinu vozila).

Zbog zimskih uvjeta, zabranjen je promet za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama, dok ostala vozila moraju imati zimsku opremu na cestama: na lokalnim i županijskim cestama na području Novog Vinodolskog, u Lici ( i dijelom područje Karlovačke i Zadarske županije).

Zbog poplave, za sav promet zatvorene su: državna cesta D36 na dionicama: Karlovac-Šišljavić u mjestu Koritinja i Gradec Pokupski-Lijevo Sredičko, županijska cesta u Donjem Mekušju i cesta u mjestu Staro Selo Topusko kod zaseoka Bjeljavina.

Na graničnim prijelazima nema dužih čekanja.

Zbog loših vremenskih uvjeta u prekidu su katamaranske linije na riječkom području, te iz Splita prema Braču, Hvaru, Korčuli, Lastovu i Visu.

(H)
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
19. travanj 2021 20:11