Hrvatskapljuskovi i grmljavina

Guštajte na plaži i suncu narednih dana jer uskoro se bliži nagli kraj ljeta! U svega 24 sata u nekim krajevima temperatura će pasti za više od deset stupnjeva

Piše PSD

Svi oni koji žele još malo uživati u blagodatima ljeta, suncu, toplini i vedrim danima, bit će zadovoljni idućih dana. Kraj tjedna idealan je za odlazak u prirodu ili na plažu, budući meteorolozi ne najavljuju nikakve oborine ili vjetar.

Valja ipak biti na oprezu zbog jutarnje svježine, a mjestimice i magle, osobito u prometu, dok je na Jadranu mjestimice moguća umjerena bura, a poslijepodne maestral.

Jutarnje temeprature će se kretati između 10 i 13°C, a najviše dnevne od 25 do 27°C. Na Jadranu bi se trebale popeti i do vrućih 30 stupnjeva.

Relativno stabilno i iznadprosječno toplo potrajat će sve do utorka, izvijestila je za HRT dr. sc. Nataša Strelec Mahović iz DHMZ-a.

- U utorak je sve vjerojatnije jačanje juga, te novo naoblačenje, pljuskovi i grmljavina, najprije na sjevernom Jadranu, prognozirala je dr. sc. Strelec Mahović.

Prema sedmodnevnoj prognozi objavljenoj na stranicama DHMZ-a pogoršanje na Jadran stiže tek u večernjim satima srijede, no neće dogoditi temperaturni šok kakav se očekuje u kontinentalnom dijelu.

#VREMENSKA PROGNOZA#PROMJENA VREMENA#PAD TEMPERATURE#PLJUSKOVI