StoryEditorOCM
Hrvatskašok na farmi

Grom iz vedra neba usmrtio kravu: ‘Dan je bio prekrasan, a onda se začuo snažan prasak. Mislili smo da je bomba!‘

Piše PSD
30. lipnja 2022. - 10:40

David Hladika i Kristina Grubišić, dvoje mladih ljudi koji se u Starom Lazu, na predjelu Poljička kosa, bave stočarstvom, izgubili su jednu od svojih najdražih i najvrjednijih krava nakon što ju je doslovno udario grom iz vedra neba. Osam godina stara Milka pritom je bila i steona, javlja Novi list.

Kako je opisao David, ljetni dan bio je prekrasan, iako vruć. On i Kristina radili su kraj kuće, a desetak njihovih krava paslo je travu  dvjestotinjak metara dalje. Onda se začuo prvi udar.

- On je bio toliko lagan da ga se jedva čulo pa i nisam bio siguran da je to grom - rekao je David.

Pravi šok uslijedio je već u sljedećem trenutku.

- Sve oko nas poprimilo je nekakvu ljubičastu boju i koju sekundu nakon toga uslijedio je žestoki prasak. Kristina je povikala: 'Bomba!', a isto sam i ja pomislio jer jednostavno nije bilo moguće da iz sve te vedrine udari grom - kazao je stočar. 

Susjed Ivan Lakotić, koji često pazi na njihove krave koje pasu kraj njegove kuće, kroz suze mu je javio da je grom ubio jednu kravu.

Ivan Lakotić ispričao je za Novi list što se dogodilo.

- Vidio sam kako je munja udarila i rujući zemlju krenula prema drvu pod kojim je bila nesretna krava. Zahvatila ju je i odbacila nekih desetak metara udesno, a zahvatila je i jednog bika kojeg je digla sa zemlje i bacila u zrak, ali je on ustao i otrčao u šumu - rekao je 71-godišnji susjed, koji ističe kako nikad prije nije čuo da je grom u Starom Lozu usmrtio blago.

- Financijski je to gubitak od nekih 12.000 kuna, ali puno nam je teže to što smo izgubili jednu baš dobru kravicu koju smo jako voljeli - rekla je Kristina Grubišić za Novi list.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
30. rujan 2023 12:45