StoryEditorOCM
HrvatskaOpoziv ministra

Grbin iz Splita poslao žestoku poruku Berošu: ‘Doživjeli smo da u trenutku kada nam je cijepljenje jedini put iz pandemije, sustav krahira. Ako to nije dovoljan razlog za odlazak...‘

25. travnja 2021. - 13:49

Peđa Grbin, predsjednik SDP-a Hrvatske nedjeljno jutro proveo je na suncem okupanoj splitskoj Rivi gdje je došao dati podršku Anti Franiću, SDP-ovom kandidatu za splitskog gradonačelnika. No, samog Splita se jedva dotaknuo, žestoke poruke s dna Marmontove ulice uputio je ministru zdravstva Viliju Berošu, te poručio kako idućega tjedna kreću s postupkom njegovog opoziva.

- Nisu samo građani Splita ti koji su u lošem položaju zbog lošeg upravljanja zdravstvenim sustavom u Republici Hrvatskoj, nažalost s tim se problemom svi Hrvati susreću. Nakon što smo prije nekoliko dana saznali da je platforma CijepiSe preplaćena, te da je očitim pogodovanjem dana njena izrada ljudima koji su direktno povezani s ministrom Berošem, jučer smo vidjeli potpuni krah te platforme. Sve županije koje su bile uključene u sustav CijepiSe preko ministarstva zdravstva, izašle su iz njega. Zašto? Zato što sustav ne funkcionira. Doživjeli smo u doba najveće zdravstvene krize za vrijeme mira da nam bolnice ostaju bez lijekova. Sada smo doživjeli da u trenutku kada nam je cijepljenje jedini put iz lockdowna i pandemije, sustav cijepljenja, kojeg je trebala organizirati država, krahira, pada na koljena. Ako to nije dovoljan razlog za odlazak ministra, te poziv da zazvone sva zvona za uzbunu, onda ja ne znam što je - poručio je Grbin.

- Istovremeno se ljudima pogoduje, cvjećari dobivaju IT poslove, bivši ministri bez ikakvih referenci trebali su dobiti posao nadzora IT sustava i samo zahvaljujući pravovremenoj reakciji medija i opozicije ti su poslovi otkazani. Sve ovo pokazuje potpuno nesnalaženje, nered i neznanje u vođenju zdravstva. Ministar Beroš nije u stanju ponuditi nešto bolje i zato tražimo da ministar ode. Podsjećam, pacijenti koji boluju od leukemije morali su ići u Sloveniju tražiti lijekove jer ih u Hrvatskoj nije bilo - kazao je Peđa ističući kako sam opoziv Beroša neće biti dovoljan ako se u zdravstvu ne dogode korjenite promjene.

Sastanak na tu temu, najavio je, održat će u srijedu u devet sati, te će tada odlučiti kada kreće postupak opoziva ministra Beroša. Hoće li rasprava o opozivu biti prije ili nakon lokalnih izbora također nije poznato, u konačnici o tome odlučuju premijer Andrej Plenković i Gordan Jandroković, predsjednik Hrvatskog sabora.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
21. ožujak 2023 15:56