StoryEditor
Hrvatskagdje si bio 91?

'Gradski dečko koji puca od zdravlja nije se osjećao psihofizički spremnim otići na bojište?': poznati psihijatar 'opleo' po Milanoviću pa izazvao burnu raspravu, na 'tapetu' se našao i Škoro

Piše M.Dr.
16. studenog 2019. - 15:55
herman vuk

Psihijatar Herman Vukušić, koji je široj javnosti postao poznat nakon što je ukazao na problematičnost savjeta koje na svom YouTubeu kanalu dijeli Splićanka Ana Bučević, na društvenim mrežama osvrnuo se na predizborni jumbo plakat  Zorana Milanovića, postavljen na Trpinjskoj cesti u Vukovaru.

Evo što je napisao...

- Neću ovdje prepričavati kako je Zoran Milanović kao premijer bio u višestruko jačoj mogućnosti već odavno izvršiti obećanja koja sada daje kao predsjednički kandidat. Također neću spominjati njegove gotovo svakodnevne gafove koji već zabavljaju i međunarodnu javnost te su zaslužili i novu kovanicu u hrvatskom jeziku: "zoranizmi" - napisao je poznati hrvatski psihijatar na svome Facebook profilu.

- O njegovom 'karakteru' sve je rečeno u činjenici da drugima zamjera ono što sebi dopušta: od uporabe službenih sredstava (aviona, helikoptera) u privatne svrhe, pa do obiteljskog nepotizma (bratića nakon četvrt stoljeća izvlači iz JNA mirovine i postavlja u javnu tvrtku kao velikog menadžera) - dodao je.

Svemirski jurišnici

- Veliki američki pisac, Robert Heinlein, u svojoj je znanstveno fantastičnoj distopiji 'Svemirski jurišnici' opisao svijet budućnosti u kojem pravo glasa na izborima imaju samo oni koji su ratovali za svoju domovinu. Neću ići tako daleko, ali mislim da se za nekoga tko želi biti predsjednik RH ipak treba upitati što je radio 1991. godine?

Pri tome napominjem da mi ne leži baš pretjerano niti Škorina izjava kako je u SAD-u tamburicom branio Hrvatsku... Ali Milanović je u svojem 'karakteru' ipak otišao korak dalje: gradski dečko koji puca od zdravlja i kao premijer vozi mountain bike i trči po Maksimiru sa CroCopom nije se baš osjećao psihofizički spreman 1991. godine otići na prvu crtu - 'opleo' je psihijatar.

- Kao malu ilustraciju kondicije bivšeg premijera i nesuđenog predsjednika u njegovim (već) četrdesetim godinama objavljujem ovdje vinjetu iz 2012. godine koja opisuje Zokin ljetni avanturizam na otoku Hvaru, piše dalje Vukušić.

- A ima premijer i jednu veliku strast, a to je vožnja biciklom, a kad je u pitanju ruta kojom se prekjučer uputio, Zoranu Milanoviću može se samo čestitati. Naime, u rano jutro, točnije nešto prije sedam sati, odlučio je stisnuti pedale i tako odraditi veliki izazov na koji se ni profesionalni biciklisti ne bi bez premišljanja upustili.

Avantura na Hvaru

Kad je osiguranje procijenilo da je situacija sigurna, iz kombija je iskrcan bicikl i premijer je nešto prije Brusja sjeo na njega te krenuo na suprotni dio najduljeg hrvatskog otoka, u Sućuraj.

Riječ je o udaljenosti većoj od 70 kilometara, a starom cestom kojom je premijer krenuo čak i 80. Na toj relaciji najveći problem nije ni daljina, već se radi o jako zahtjevnoj ruti jer i za automobile je taj put prilično opasan. Na svom putu prema Sućurju premijeru je nešto sumnjivo škripalo na biciklu, pa je oko 9 ujutro putem stao na privatnoj benzinskoj postaji Bagy pred ulazom u Jelsu. Pristojno se predstavio i zatražio pomoć.

Žestoka rasprava

-Skoro sto kilometara po prilično opasnom putu, a niti metra po bojišnici, baš je karakter nema što - piše dalje Herman Vukušić.

- Bitno je da nam on poručuje kako je rat gotov...Sramota! - zaključuje psihijatar.

Nedugo nakon objave statusa, krenula je i prava mala rasprava na društvenim mrežama.

- Zoran Milanović je odradio perom kroz ministarstvo vanjskih poslova puno više od hrpetine mobiliziranih na silu 1992. po zagrebačkim birtijama, gdje su glumili prognanike baš iz te Slavonije da bi čuvali liniju primirja. Naravno kako će isti dati glas branitelju Škori sad ili nikad. No tako svojim glasovanjem su dokazali zašto su jedna od najsiromašnijih regija s najvećom stopom iseljavanja. Točka - objasnili su svoje stavove pojedini.

- Pa za njega rat nikad nije ni počeo, možda je nešto uspio vidjeti na televiziji u Taču - kazali su.

I Škoro 'na tapetu'

- Milanović je 1966. godište...mogao je puno toga na prvoj crti odraditi i to dragovoljno. Ali nije ga zapala ni mobilizacija...zanimljivo - analizirali su.

- Baš mi je drago čuti i one protiv Zokija. Ipak, on jedini od kandidata može nešto učiniti - objasnili su.

I dok neki brane Milanovića, drugi Vukušića, usred rasprave se na 'tapetu' našao i Miroslav Škoro.

- A Škoro zabavljač koji je zbrisao dovoljno daleko kada je grmilo kontrira generalu Gotovini koji je baš na današnji dan izrekao povijesnu rečenicu kako je rat gotov te da se okrenemo budućnosti - stoji u jednom od komentara.

 

.

 

Izdvojeno

11. srpanj 2020 23:25