StoryEditorOCM
Hrvatskasuradnja

Gradonačelnici Zagreba, Splita, Rijeke i Osijeka na zajedničkom sastanku, evo o čemu se radi: ‘More nas isti problemi‘

Piše Hina
28. ožujka 2023. - 15:39
Zagreb, 280323. Gradska uprava, Trg Stjepana Radica. Gradonacelnici Zagreba, Splita, Rijeke i Osijeka, Tomislav Tomasevic, Ivica Puljak, Marko Filipovic i Ivan Radic, s izaslanstvima okupili su se u zagrebackoj Gradskoj upravi kako bi pokrenuli Inicijativu 4 grada, platformu za suradnju o temama od zajednickog interesa izmedju cetiri najveca hrvatska grada. Na fotografiji: Ivan Radic, Marko Filipovic, Tomislav Tomasevic i Ivica Puljak.Ranko Šuvar/Cropix

Sastankom gradonačelnika Zagreba, Splita, Rijeke i Osijeka pokrenuta je u utorak Inicijativa četiri grada, koja će funkcionirati kao platforma za suradnju na temama od zajedničkog interesa najvećih gradova u Hrvatskoj - među ostalim i priuštivog stanovanja.

“Naši gradovi u nekim slučajevima bolje surađuju s nekima u inozemstvu, nego s hrvatskim gradovima, što je apsurd. Često nas more isti problemi i uvidjeli smo da možemo puno bolje upravljati gradovima ako više i intenzivnije surađujemo”, istaknuo je zagrebački gradonačelnik Tomislav Tomašević u izjavi medijima.

Inicijativom se povezuju najveća četiri hrvatska grada, a uz Tomaševića inicijativi su pristupili osječki, splitski i riječki gradonačelnici - Ivan Radić, Ivica Puljak i Marko Filipović.

“Na...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
16. travanj 2024 09:57