StoryEditorOCM
HrvatskaKOLIKO KOŠTA?

Građani navalili na portal ‘Kretanje cijena‘, međutim stranica je među Hrvatima toliko popularna da non-stop pada!

Piše VIJESTI SD
21. travnja 2023. - 13:43

Dok trgovački lanci negoduju zbog toga što je Ministarstvo gospodarstva i održivog razvoja pokrenulo internet stranicu ‘Kretanje cijena‘, mnogim Hrvatima je ta stranica omiljena i očito itekako korisna.

Naime, toliko je građana svaki dan na stranici da je ona često nedostupna, naprosto pada zbog velikog posjeta.

- Zbog trenutne velike posjećenosti na naš server, moguće je privremeno otežano pristupanje sadržaju. Molimo ponovno pokušajte za nekoliko minuta - navodi se na stranici. 

I pokušavali smo u jedno desetak navrata tijekom petka jutra i poslijepodneva, ali nismo uspjeli. 

Ako je već hrvatskim potrošačima ova stranica korisna, te je Ministarstvo očito pogodilo s idejom o njenoj primjeni, bilo bi dobro i da je poboljša i omogući svim zainteresiranima da uđu na stranicu i provjere cijene. 

Stranicu možete posjetiti OVDJE.

Podsjetimo, Ministarstvo gospodarstva i održivog razvoja navodi da su na web stranici kretanje-cijena.hr vidljive cijene proizvoda iz potrošačke košarice iz 10 najvećih trgovačkih lanaca u Hrvatskoj.

Naime, kako se navodi u priopćenju tog ministarstva objavljenom u četvrtak, putem vanjskih popisivača popisali su cijene u sedam trgovačkih lanaca koji se do sada nisu priključili projektu.

image

Stranica non-stop pada, tisuće građana žele provjeriti cijene omiljenih proizvoda, ali ne mogu.... 

Kretanje cijena

Tako će, uz trgovačke lance Konzum, KTC i Tommy koji redovito dostavljaju maloprodajne cijene za objavu na web stranici “Kretanje cijena” sutra, 24. ožujka, Ministarstvo gospodarstva i održivog razvoja upotpuniti web stranicu s novim cijenama iz ostalih sedam velikih trgovačkih lanaca za 365 artikala koji se prate na stranici.

Unosom novih podataka na web stranicu dodatno će se osnažiti postojeća “bijela lista” trgovaca koja će sada biti potpunija te će se cijene u trgovačkim lancima moći lakše i kvalitetnije uspoređivati, ističu iz Ministarstva.

"Bijelom listom nastojimo dodatno podići potrošačku kulturu hrvatskih građana kojima web stranica ‘Kretanje cijena‘ služi za dobivanje informacija koji trgovački lanci spuštaju, a koji neopravdano podižu maloprodajne cijene iz potrošačke košarice koja se prati na stranici", kazao je savjetnik ministra Jurica Lovrinčević.

Iz Ministarstva navode kako je web stranica “Kretanje cijena” od njezinog pokretanja 17. veljače do danas posjećena 440.000 puta, a bitnim naglašavaju da trgovci Konzum, KTC i Tommy nisu dizali svoje marže za proizvode koji se na stranici prate.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
19. travanj 2024 02:26