StoryEditor
Hrvatskaštrajk se nastavlja

Gotov sastanak u Vladi: Mihalinec kaže da u ponedjeljak očekuje završetak pregovora; Procurile neslužbene informacije o novoj Plenkovićevoj ponudi prosvjetarima

Piše PSD
1. prosinca 2019. - 22:01

21:30 - Sastanak u Vladi je gotov, javlja N1.

- Danas smo zaključili da još trebamo malo vremena za razgovor, sutra ćemo dovršiti i sutra očekujemo završetak, rekao je Mihalinec, dodavši da se sutra štrajk nastavlja, ali detalje višesatnih pregovora nije želio otkriti.

- Upravo zbog roditelja i učenika zasad nećemo više govoriti, sve do završetka pregovora kad ćete doznati sve detalje. Pregovaramo, onda sigurno ne idemo prema nikakvim represivnim mjerama - kazao je.

----------------------------

21:00 - Index javlja kako je Vlada sindikatima navodno ponudila podizanje koeficijenta u dva navrata, 3 plus 3 posto.

----------------------------

19:50  - Iz Vlade kažu da su sindikate primili nešto prije 18 sati, javlja N1. Sindikati potvrđuju da su prošli sati prije nego su se sastali s premijerom.

-----------------------------

RANIJE

Nova runda pregovora između sindikata i Vlade još uvijek nije počela.

N1 javlja kako sindikati i predstavnici Vlade sjede u dvije odvojene prostorije. Sindikati su se samo na hodniku pozdravili s premijerom i s ministrima, ali nisu se sastali. Već četiri sata sjede u prostoriji u kojoj nema grijanja, a da im se nitko nije obratio.

Sindikati uoči sastanka: Ključna riječ koja može zaustaviti štrajk je - koeficijent; Divjak: Zaostaci u školama iziskuju brza i hrabra rješenja

Vijest su za N1 potvrdili i iz sindikata.

Branimir Mihalinec, predsjednik Nezavisnog sindikata zaposlenih u srednjim školama, rekao je prije ulaska u zgradu Vlade kako su ih pozvali da dođu na sastanak, te da su i oni prošli put poručili da će se odazvati u bilo koje vrijeme.

"Vjerujemo da Vlada ima ponudu za koju smatraju da je dovoljno dobra da se učitelji i učenici sutra vrate u klupe", rekao je.

"Koeficijent, to je ključna riječ koja u ovom momentu može zaustaviti štrajk, dodala je predsjednica Sindikata hrvatskih učitelja Sanja Šprem.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?

Izdvojeno

16. rujan 2020 08:26