StoryEditorOCM
Hrvatskavraća se u sabor

Goran Marić podnio ostavku! Ministar državne imovine potpisao ugovor u Novom Vinodolskom i rekao da ne može više: Postao sam meta, radio sam pod neviđenim pritiskom

Piše Goran Penić /JL
15. srpnja 2019. - 14:11

Ministar državne imovine Goran Marić u ponedjeljak je u Novom Vinodolskom podnio ostavku!

Napravio je to, kako piše Jutarnji list, na zanimljiv način - potpisao je ugovor o darivanju zemljišta u Novom Vinodoslkom, zaradio aplauz prisutnih i na kraju javno obznanio.

- Ovo je moj zadnji ugovor!

Ono što se nagađalo tokom cijelog jutra, dobilo je potvrdu malo iza podneva

- Danas sam podnio neopozivu ostavku i aktivirao svoj mandat u Saboru.

 

Marić se, kako piše Jutarnji list, u subotu sastao s premijerom Andrejem Plenkovićem u Banskim dvorima, prije nego je predsjednik HDZ-a i šef Vlade išao u Dalmaciju, a na sastanku je navodno dogovoreno da sam podnese ostavku. Neki izvori kažu da je i sam Marić rekao kako mu je teško izdržati medijski pritisak i da će podnijeti ostavku.

Ova odluka i nije toliko iznenađenje budući da se u medijima već neko vrijeme spekuliralo da će Marić biti jedan od ministara koji će u sklopu rekonstrukcije Vlade napustiti Banske dvore.

Uz Marića se zadnjih tjedana veže nekoliko poslova koji su podigli sumnju u postojanje sukoba interesa. Tako je Jutarnji list prošlog tjedna otkrio da je Marić odlučio u svibnju ove godine tvrtkama povezanima sa svojim bivšim šefom Željkom Udovičićem, vlasnikom grupacije u čijem stanu živi ministrov sin, prodati nešto više od 13 tisuća četvornih metara državnog zemljišta u zoni u kojoj je dozvoljena gradnja turističkog naselja, uz more u Dubrovniku, i to po cijeni od 5,092 milijuna kuna.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
02. listopad 2023 04:26