StoryEditor
HrvatskaKAO U TRILERU

Glavna tajnica HOK-a bila je prva iza sudara i svjedočila bešćutnosti mnogih ljudi: 'Auti nas zaobilaze i prolaze! A dezorijentirani vozač pita za dijete...'

Piše D.B.
15. rujna 2019. - 19:01
nesreca

Siščanka Violeta Jelić u petak navečer vozila se autocestom između Velike Gorice o Zagreba. Bila je odlično raspoložena, pred njom je bio vikend iz snova. Sve ostalo izgleda kao scena iz trilera, koji je ova mlada žena, glavna tajnica Hrvatske obrtničke komore, dokumentirala na svom Facebook profilu. 

- Ljudi, koliko zaista ima pravih ljudi??? Vozim se večeras na proslavu rođendana kolegice, smišljam fore za čestitku, svira radio, vesela sam, sutra idem kod prijatelja u berbu, moram još štošta za vikend pročitati, riješiti, spremiti.... i odjednom iskre frcaju na sve strane, samo iskre, ispred mene se auto odbija, struže ogradu, rotira, iskre, samo iskre.

Kočim, automatski palim sva 4 svjetla - ne znam otkud svjesna da me netko može pokupiti.. izbjegavam auto u rotaciji i stajem na desnoj traci. Okrećem se, auto zaustavljen nema prednji dio. Mrak je, ne vidim, dimi se iz ostataka, komadi po cesti. Dim, hoće li eksplodirati??? Auti nas zaobilaze i prolaze!!!!-  u nevjerici je započela svoj dugi status, koji se do sada podijelio stotine puta.

-  Ispred nas kamion, manji, na boku, nasred zaobilaznice...Pokušavam utipkati 112, ne možete zamisliti koliko puta možete fulati brojeve.. Izlazim iz auta, mašem drugima, počinju se zaustavljati. Netko mi se javlja na 112 i tražim oznaku kilometra autoceste kako bi nas locirala - 23 km - zaobilaznica Velika Gorica prema Jankomiru.

Prilazim autu. Vozač s glavom oslonjenom na volan. Mladić, veli da je vozač i poduzetnik, prilazi mi pomoći, otvara vrata. Čovjek diže glavu s volana. Živ je!!!! Hvala Bogu! Živ je! Vičem - izvucite ga van, izvucite - auto se dimi! -  prepričava Violeta dramatične trenutke.

Ona i mladić izvlače potom dezorijentiranog čovjeka iz automobila... Potom trči prema kamiončiću, tamo su radnici koji su se vjerojatno vraćali s posla, izvukli se već.

- Pipam ih po prsima, pitam jesu dobro, da li koga što boli, za mnom trči mlada žena, lijepa, ispituje ih jesu li dobro, razgovara, daje upute, priča s hitnom na telefon. Neki auti i dalje prolaze.. dok nas dvije žene unezvijereno letimo po autocesti.

Tu su i dvojica s natpisom na košuljama sch (Schachermayer) šute i pomažu, drže ljude, traže trokute, šute i pomažu - pomažu! Drugi prolaze.. Svi su živi hvala Bogu! Tada čovjek iz osobnog auta bez prednjeg dijela pita - gdje mi je dijete! - nastavlja Violeta pisati o detaljima večeri koju nikada neće zaboraviti...

- Mrak, pozlit će mi! Mladi vozač, ova dvojica iz sch-a prevrću sjedalicu, ja vičem gledajte pod sjedala, u panici shvaćam da nema šajbe! Možda je dijete izletilo kroz prozor. Mrak je...kud da tražimo.

 

 

Tresem vozača, pitam ga je li zna gdje je bio, kud je krenuo? Mladi poduzetnik pronalazi njegov mobitel, ja mu naređujem da zove ženu da joj kaže da je živ i pita ju gdje su djeca! Djeca su doma s njom. Hvala Bogu, doma su- piše dalje Violeta.

Opisuje kako potom dolazi i policija i čuje mladu ženu da govori policajcu kako su svi OK, da je ona liječnica i da je ona zvala hitnu.

- Pružam joj ruku, predstavlja se, doktorica Barjaktarević s Rebra. Govori mi da su svi dobro. Govori policajcu da su svi dobro i pri svijesti. Policajac nas pita što smo vidjeli. Govorim iskre, samo iskre, bila sam prva iza sudara, ostali su stali pomoći.

Ostali su LJUDI koji su stali pomoći. Policajac nam govori da možemo svi ići... i odlazimo madi vozač poduzetnik i dečki iz sch-a i doktorica i ja. Pozdravljamo se i pružamo si ruke - svi su živi- vrlo emotivno opisuje trenutak olakšanja Siččanka

Ne zaboravlja na kraju javno zahvaliti dr. Barjaktarević s Rebra, ali ne zaboravlja ni djelatnike tvrtke Schachermayer .

- Neka njihov poslodavac zna da uz radnike ima i ljude-treba ih nagraditi! Ako se mladi poduzetnik vozač pronađe, neka zna da sam mu osobno zahvalna jer uz to što je profesionalni vozač, pokazao je koliko je velik čovjek.


Ostali su samo prošli! Ja sam svaki dan na autocesti i svima su nam potrebni LJUDI! - zaključila je ova mlada žena koja je napravila ono što bismo svi trebali napraviti.

Ali, na žalost, samo rijetki stanu i pomognu. I zato je ovo, opet na žalost, vijest.

#AUTOCESTA#PROMETNA NESREĆA#HRVATSKA OBRTNIČKA KOMORA#SVJEDOK PROMETNE NESREĆE#VIOLETA JELIĆ#GLAVNA TAJNICA HOK-A

Izdvojeno

06. srpanj 2020 00:37