StoryEditorOCM
Hrvatskaministar turizma

Glavina o krvavom napadu na Hvaru: ‘Nasilje nije prihvatljivo za turističku zemlju. Sada su tamo pojačani nadzori‘

Piše Vijesti SD
30. srpnja 2024. - 12:24

Ministar turizma Tonči Glavina komentirao je događaje na otoku Hvaru, javlja HRT. Naime, ogorčeni Hvarani i jučer su prosvjedovali nakon što su vlasnik i zaštitari kluba Carpe Diem napali i ozlijedili vlasnika i kuhara restorana Gariful.

- Razgovarao sam i sa glavnim državnim inspektorom gospodinom Mikulićem koji me izvijestio da su pojačani nadzori sada trenutno i na Hvaru, ali i na svim našim destinacijama koje su sada glavne destinacije Republike Hrvatske. Mislim da je situacija razriješena. Ono što je jako bitno naglasiti, podsjetiti, naravno nasilje bilo koje vrste, apsolutno nije prikladno posebno za jednu turističku zemlju i destinaciju kao što smo mi.

Podsjetimo, sudac istrage u Županijskom sudu u Splitu Vladimir Živaljić odredio je sinoć jednomjesečeni istražni zatvoru Josipu Ćurkoviću, osumnjičenom da je u subotu napao vlasnika hvarskog restorana "Gariful" Ivana Gospodnetića i kuhara.

Okrivljeniku je na ročištu određen istražni zatvor samo zbog opasnosti od ponavljanja kaznenog djela, rekao je Živaljić, napomenuvši da je Općinsko državno odvjetništvo predlagalo istražni zatvor i zbog mogućeg utjecaja na svjedoke.

 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
08. rujan 2024 00:28