StoryEditor
Hrvatskaspremna za remetinec

Glavaš odbio ponudu iz Strasbourga da se nagodi s Hrvatskom: Očekujem odštetu od jednog jedinog eura

Piše PSD.
4. ožujka 2015. - 22:14
Svega nekoliko sati nakon što je indirektno doznao kako će ponovno biti uhićen Branimir Glavaš objavio je kako mu je prije dva tjedna stigla ponuda Međunarodnog suda za ljudska prava u Strasbourgu da se nagodi s Republikom Hrvatskom koju je tužio za kršenje međunarodnih, ustavnih i ljudskih prava.

- Ponudili su mi da idem na nagodbu s Republikom Hrvatskom da mi se isplati odšteta od 2.500 eura i sudski troškovi. Rekao sam: „Ne!“. Rekao sam da hoću presudu na kojoj će pisati da je Republika Hrvatska kriva, da je povrijedila moja ljudska, ustavna i međunarodna prava i da mi je dužna platiti odštetu od jednog jedinog eura.

- Ne zanima me nikakva novčana dobit, nego zakonitost i moralnost presude u Strasbourgu i da RH bude proglašena krivom. Ponudom koju sam dobio i Međunarodni sud je priznao da je RH kriva i da je kršila moja prava, no ja inzistiram da se to utvrdi i presudom - rekao je Glavaš na predizbornom skupu HDSSB-a u Baranjskom Petrovom Selu, kazavši okupljenima kako je „pitanje sata kada će me uhititi i sprovesti u Remetinec.“

- Spreman sam, i nakon pet godina dva mjeseca i dva dana koliko sam već proveo u zatvoru, u skladu s nalozima represivnog aparata RH uputiti se u Remetinec, no to me neće pokolebati u nastavku borbe za oživotvorenje programa HDSSB-a. Ovo što se danas dogodilo nije slučajno. To je tempirano u vrijeme koje odgovara političkim elitama koje drmaju Hrvatskom i koje je vode u krivom smjeru. Njima se treba suprotstaviti i reći da nećemo podržavati antinarodnu, antinacionalnu i antihrvatsku politiku kakvu se sada provodi u Hrvatskoj.

- I ovo uhićenje ima za cilj razbiti HDSSB, ali svi takvi suludi potezi neće proći. Tome ćemo se oštro suprotstaviti na svim područjima djelovanja i među svim mogućim organiziranim i neorganiziranim snagama u najkraće vrijeme ćemo reći da Hrvatska neće ići putem kojim bi oni htjeli da ide. Naša obaveza je da pozovemo na opće ustajanje, opći ustanak protiv svih nepravilnosti s kojima se država suočava - rekao je Glavaš.

Nikola Patković
Foto: Tom Dubravec / CROPIX 
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?

Izdvojeno

24. rujan 2020 12:11