StoryEditorOCM
Hrvatskamoj glas za...

Glasovali i kandidati za prvog čovjeka Splitsko-dalmatinske županije: neki poveli djecu, drugi bračne drugove i roditelje...

Piše Sandra Barčot
16. svibnja 2021. - 15:23

Od šest kandidata za župana splitsko-dalmatinskog, prvi je u nedjeljno jutro svoju građansku dužnost obavio Ante Pranić, aktualni gradonačelnik Vrgorca, koji je u izbornu utrku za čelnog čovjeka regije ušao ispred Koalicije ZA.

- Pozivam sve birače da izađu na izbore, iskoriste svoje pravo glasa. Idemo u drugi krug ujediniti cijelu županiju – energično je komentirao Pranić, koji je glasao u zgradi gradske uprave u centru Vrgorca u društvu aktualnog dogradonačelnik Mile Hercega, koji je ujedno u utrci za čelnika Tinovog grada.

Zatim su točno u 10 sati glasala čak tri pretendenta za funkciju prvog čovjeka Splitsko-dalmatinske županije: aktualni župan Blaženko Boban koji želi i drugi mandat u ime HDZ-a, te SDP-ova uzdanica Ranko Ostojić, kao i mladi Kerumov izbor Toni Jurišić Sokić ispred HGS-a.

image
Toni Jurišić Sokić (HGS)
Cropix/Bozidar Vukicevic/Pool

Župan Boban je na svoje glasačko mjesto u solinskom vrtiću „Tratinčica”, stigao u društvu 81-godišnje majke Ane i supruge Marice za koju naglašava kako mu je podrška punih 36 godina. A Solinjani su uz četiri glasačka listića za gradonačelnika i župana, te vijeće i skupštinu, imali i peti listić za izbor predstavnika u Mjesnom odboru.

- Rezultate ćemo znati večeras ili u drugom krugu, ako ga bude. Mi smo kampanju smo odradili korektno, dostojanstveno, kroz 15 dana nismo komentirali druge kandidate, već smo prezentirali svoj program, ostvarene i planirane projekte. Današnji dan je vrhunac demokracije i građani će odlučiti kome dati povjerenje – koncizan je županijski čelnik koji na toj funkciji želi biti i slijedeće četiri godine.

image
Boban sa suprugom Maricom i majkom Anom
Cropix/Vojko Basic/Pool

Ranko Ostojić je svoje pravo glasanja obavio u prostoru Gradskog kotara Meje u društvu supruge Ane.

- Kao odgovoran građanin pristupio sam glasovanju, iskoristio svoje biračko pravo danas na lokalnim izborima. Ujedno pozivam sve građane Splita i najveće naše Splitsko-dalmatinske županije, neka izađu na izbore, jer izbori su praznik demokracije – istaknuo je Ostojić, SDP-ov izbor za funkciju župana za mandat 2021.-2027.

image
Ranko Ostojić (SDP) sa surprugom Anom
Cropix/Sasa Buric/Pool

HGS-ov kanidadat za župana 35-godišnji Toni Jurišić Sokić prvi puta na izborima sudjeluju kao kandidat pa nam je komentirao:

- U izbornu utrku sam ušao zbog mladih, zbog boljitka mlađe populacije. Sada pozivam sve birače neka izađu na izbore i iskoriste svoje pravo. Građani odlučuju.

Jurišić Sokić je glasao u prostorima OŠ Mejaši u društvu supruge Ive.

https://www.jutarnji.hr/vijesti/hrvatska/u-zadnja-24-sata-480-novih-slucajeva-zaraze-umrla-21-osoba-oporavilo-se-1-113-ljudi-15073435

Točno u podne svoj glas za gradonačelnika i župana, te članove vijeća i županijske skupštine, dao je i kandidat Domovinskog pokreta za župana Mate Šimundić. On je u pratnji supruge Marinele i petero djece glasao u OŠ Ostrog u Kaštel Lukšiću, koji je samo kratko kazao:

- Izađimo na izbore, važno je to za sve nas, posebno za našu dicu!

image
Mate Šimundić, kandidat Domovinskog pokreta

Kandidat Mosta za župana Ivica Kukavica glasao je u Imotskom. Pritom je kazao: 
"Svoju građansku dužnost sam izvršio tek u poslijepodnevnim satima jer mi supruga radi izvan Imotskog do iza 14 sati.Mislim da sam kandidat za župana jedne ozbiljne stranke koja sigurno nudi i kvalitetne programe, ali i kvalitetne ljude. Ovo je i prvi put da jedan kandidat za župana dolazi iz Imotske krajine koji se ozbiljno i nameće HDZ-u. Mislim da je konačno došlo vrijeme za promjene".

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
29. svibanj 2023 07:11