StoryEditor
Hrvatskakršćanska slika žene?

Glas Koncila: Neposlušne žene traže jednakost i ne žele prihvatiti da je muškarac prvotan

Piše PSD
12. kolovoza 2016. - 16:38
glas_koncila2-011013

Ususret blagdanu Velike Gospe, Glas Koncila objavio je tekst svećenika Dr. Ivice Raguža u kojem upozoravaju žene da će postati neposlušne u slučaju da traže pravo na jednakost, te ako ne žele prihvatiti da je "ona drugotna, a muškarac prvotan".

Doktor Raguž objašnjava i zašto muškarci griješe i tko je za to kriv.

"Eva je sagriješila zbog neposlušnosti, a ne Adam. Adam je, a kako to često biva i danas, sagriješio zbog sažaljenja sa svojom ženom. Adamu je bilo žao njegove žene Eve, nije ju htio ostaviti samu u njezinu grijehu, nego joj je htio biti blizak, makar i u tom grješnom sažaljenju", piše Ivica Raguž.

Vjerojatno najveći problem Raguž vidi u tome što neposlušna žena "ne želi imati glavu kojoj treba biti poslušna".

"Dakako, ovo što smo naveli izazvat će podsmijeh i žestoku kritiku onih žena i muškaraca koji su se udaljili od kršćanske vjere. (...) No kakve god bile kritike i kakva god bila sumnjičavost spram ovakva govora, ne možemo ne ostati vjerni istinitosti biblijske, kršćanske slike o ženi, a to je da je najveće iskušenje za ženu neposlušnost", stoji u tekstu katoličkog tjednika čija je zadaća "promatrati važne događaje, osobito u svjetlu etike, kršćanskoga morala i katoličkog društvenog nauka".

Izdvojeno

06. kolovoz 2020 13:04