StoryEditor
HrvatskaBurni intervju

Gabrić: ‘Jelenić nije znao da ga snimam. Znao sam što mi može napraviti, evo vidite, prodao me‘; Pokazao je i poruke koje su razmjenjivali

Piše JL
19. veljače 2020. - 14:37
HANZA MEDIA, N1 screenshot

Poznati hrvatski oftalmolog i mason Nikica Gabrić gostovao je u srijedu na N1 televiziji te rekao da u nijednom trenutku nije utjecao na istragu u slučaju iznude koju su protiv njega pokušali glavni urednik tjednika 7Dnevno i portala dnevno.hr Mark Cigoj, njegov zamjenik Vuk Radić i direktorica Marija Dekanić.

"Ni u jednom trenutku nisam utjecao na istragu ni kršio zakon", rekao je Gabrić te odmah krenuo s raspravom o tome tko je u ovom slučaju žrtva, a tko "kriminalac". "Kriminalci mene reketare. Ja skupim hrabrost i prijavim i pristanem biti pouzdanik, suradnik. Ne mogu vam reći kako sam surađivao, ali tražila se moja aktivna uloga u tome da prokažem tko su mogući počinitelji djela."

'Jelenić me prodao'

Gabrić je rekao da je on paralelno vodio vlastitu istragu te iznude. "Došlo je do toga jer smo odlučili da nas prizna francuska loža. To je kod određenih članova izazivalo nesigurnost. Oni su počeli dilati dokumente, iz najnižih strasti. Mi sad imamo mali rat u kojem neće pobijediti tamna strana", rekao je Gabrić pa dodao: "Jelenić je u ovom slučaju potpuno krivo postupao. Ja sam snimao razgovor radi sebe, da mi ne bi stavljali riječi u usta... Jelenić nije znao da ga snimam. Imao sam hrabrosti ga snimiti, jer sam znao što mi može napraviti... Evo vidite, kako me htio utopiti, prodao me. Stavlja ga se u nekomforan položaj. Objavit ću je samo ako sud traži od mene. Postoje sve snimke. Ja sam mu izrazio nezadovoljstvo. Medijsko nasilje je gore od fizičkog."

Gabrić je potom rekao da je od bivšeg Glavnog državnog odvjetnika Mladena Bajića tražio broj od Dražena Jelenića. "Mladena Bajića poznajem 20 godina. On nije mason. Poznat sam doktor i operirao sam brojne poznate. Od njega sam tražio broj. Dao sam iskaz. Kako je vrijeme protjecalo, kako sam dolazio do novih saznanja, tražio sam da se moj iskaz dopuni", rekao je Gabrić na N1 televiziji.

image
Poruke koje u razgovoru za N1 pokazao Gabrić
N1 screenshot

"Pokazao sam mu da istrazi prijeti probijanje. Državno se odvjetništvo smrzlo kada sam im rekao tko bi ih mogao reketariti. (Krunoslav Stjepan Rajačić) obavijestio je Jelenića, koji me potom pozvao na razgovor. Ja sam mu rekao: 'Jedan od osumnjičenika te kompromitira. Molim vas, predajte istragu zamjenicima da vas ne kompromitira na sudu'. On mi je rekao: 'Tako je radio Bajić'. To mi je rekao. Mladen Bajić o ovome nema pojma. Bajić bi od ovog slučaja napravio spektakl. Nakon toga sam mu rekao imena onih koji ga reketare. On to sve ignorira. On je potom rekao da sam ja pokušao utjecati na istragu. On je mene razočarao jer je tu kriminalnu ekipu pustio da se brane sa slobodu. Oni nisu nasilni, oni ne prijete šakama. Oni su medijski nasilnici."

'Pokazao je nekompetenciju'

Gabrić je u vrlo pamtljivom intervjuu ustvrdio da je u ovom slučaju Jelenić pokazao nekompetenciju. "Angažirana je agencija da mi istraži život, da me se kompromitira", dodao je, prenosi Jutarnji list.

Gabrić je tijekom gostovanja rekao da neke stvari ne može reći jer bi istraga mogla biti kompromitirana. "Nadam se da će istragu predati drugima. Ovo nije povezano s njegovim članstvom u masonskim ložama. Krivo upro prstom u mene. Ja nisam ništa dao. Ostavka je krivi način. Tako se dodatno mistificira masone. Dražen Jelenić treba otići zbog svog rada. On je potpuno krivo postupao."

Gabrić je rekao da masona ima u državnoj službi, ali da oni to ne zloupotrebljavaju. "Mi ne pričamo o vjeri i politici. Moralni kodeks postoji", rekao je. "Ima radnika, običnih šljakera. Nisu tu samo bogati. Najveća ljudska vrijednost nije novac. Nažalost, novac i moć kvari ljude.. Vi mislite da su takvi masoni. Ali to nije tako. Dobro samo razmišljali koga ćemo birati, ali vidite kako se krivo pokazalo kod Vuka Radića..."

‘Traljavo ste vodili proces, niste me poslušali‘


Nikica Gabrić je tijekom intervjua na N1 televiziji pokazao poruke koje je slao Draženu Jeleniću, ali i one koje je glavni državni odvjetnik slao njemu.

- Poštovani gospodine GDO Jelenić, vratio sam se u Zgb. Od 16:30 sati stojim vam na raspolaganju za sastanak o dopuni kaznene prijave. Javite mi gdje da dođem, u Gajevu ili Selsku - poslao je Gabrić poruku Jeleniću, a uskoro je dobio i odgovor:

- Dobar dan. Dođite u 16.30 u Selsku i kolega Rajačić će od vas zaprimiti dopunu kaznene prijave. Ako ikako uspijem, i ja ću navratiti.

Gabrić je pokazao i još jednu poruku koju mu je navodno napisao Jelenić, sličnog je sadržaja:

- Kao što rekoh, probat ću. Vi samo podnesite dopunu kaznene prijave, kolege će ju zaprimiti i uzeti u obradu, a ako se ne uspijemo tamo vidjeti, budemo se čuli pa ćemo se vidjeti ovih dana.

Pred kraj emisije Gabrić je prepričao kako je dalje išla prepiska.

- Jeleniću šaljem poruku da su mjere probijene, a on meni šalje 'Od kada znate za to, treba prijaviti policiji!'

Gabrić mu je napisao:

- Od jutros, traljavo ste vodili proces, niste me poslušali.

- Samo vi dokaze koje imate javite policiji - piše Jelenić, a Gabrić mu šalje posljednju poruku nakon čega dolazi do kraja komunikacije.

- Javio sam, ali kriminalce i reketare ćete pustiti kući da se smiju meni i mojoj obitelji, prenosi Jutarnji list.

 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?

Izdvojeno

27. siječanj 2021 02:35