StoryEditorOCM
Hrvatskažrtva sustava?

Frane Barbarić progovorio o aferama s kućom i plinom: ‘Žele me maknuti. Hobotnice su dokazive, sve ću prijaviti!‘

Piše vijesti sd
10. rujna 2023. - 14:05
Frane Barbarić: Nije uobičajeno da je rješenje Inspektorata istog dana objavljeno u svim medijima i da sam i ja saznavao za neke činjenice iz medija prije nego što sam dobio službene dokumenteBoris Kovačev/Cropix

Šef Uprave HEP-a Frane Barbarić već je tjednima politička i medijska meta, kako zbog optužbi za bespravnu kuću na Hvaru, tako i zbog prodaje plina po bagatelnim cijenama.

Brojni komentatori su direktora HEP-a već otpisali, a on je o nekim aktualnim momentima vezano za svoju direktorsku i političku budućnost razgovarao s novinarkom Večernjega Ivom Boban Valečić.

Barbarić je priznao kako je svjestan da je bespravno gradio, ali tvrdi da su mu arhitekti i građevinari kazali da je dokumentacija koju posjeduje dovoljna. "Možete sada reći da se izvlačim, ali ja sam u protekle četiri godine bio izrazito zauzet i nisam se dovoljno detaljno bavio tim projektom. Srušit ću kuću ako se u pravnom postupku ustanovi da je Državni inspektorat bio u pravu. Nije uobičajeno da je rješenje Inspektorata istog dana objavljeno u svim medijima i da sam i ja saznavao za neke činjenice iz medija prije nego što sam dobio službene dokumente", kazao je Barbarić za Večernji, prenosi Telegram.

image

Za bespravno izgrađenu kuću Barbarić je rekao: ‘Srušit ću je ako se u pravnom postupku ustanovi da je Državni inspektorat bio u pravu‘

Ante Čizmić/Cropix

Rekao je i da su "lobistički krugovi u suradnji s Mostom pokrenuli hajku. Logično je da ne smijem nikoga imenom i prezimenom apostrofirati. Hobotnice su jasno dokazive. Zato ću saznanja prijaviti". Barbarić zato nije htio proglasiti odgovornim ni ministra gospodarstva Davora Filipovića. Tvrdi da ga pojedini političari "žele maknuti jer nikada neću dozvoliti privatizaciju HEP-a".

image

Barbarić nikoga nije htio apostrofirati imenom i prezimenom, pa tako ni ministra gospodarstva Davora Filipovića

Damjan Tadić/Cropix
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
26. travanj 2024 19:25