StoryEditor

FOTO Zbog presude Gotovini Zadranin se izrezao staklom na Kalelargi

Piše PSD.
15. travnja 2011. - 15:11
Nakon sto je izrečena 24-godišnja zatvorska kazna Anti Gotovini, jedan Zadranin, bivši branitelj, je razbio izlog na Kalelargi te se demonstrativno rezao staklom.

U Vukovaru smo prošli pakao, shvatili smo da za nas u Haagu nema pravde

U Vukovaru su presude hrvatskim generalima Gotovini, Čermaku i Markaču - a prijenos iz Haaga pratio se šutke i ozbiljnih lica - izazvale šok.

Vukovarski branitelji u prvom su trenutku doslovno ostali bez riječi. Ogorčenost, nevjericu i ljutnju zbog visine kazne oni, koji su prošli pakao ratnog Vukovara 1991. godine, nisu mogli skriti.

-Vukovar je u srbijanskoj agresiji bio potpuno uništen, srušen do temelja, stanovnici ubijani, prognani i odvedeni u logore, a kako je Haag presudio, za sve nebrojene zločine nad Vukovarom? Sjećamo se sramotne presude „vukovarskoj trojki“ i jasno nam je, i sada nakon ove presude hrvatskim generalima, da u Haagu nema prave za Hrvate - komentirao je Danijel Rehak, čelni čovjek Hrvatskog društva logoraša srpskih konc logora (HDLSKL) uvjeren kako bi Hrvatska trebala „nakon svega, prekinuti svaku suradnju sa sudom u Haagu“.

Sanja Butigan

Makarska: 'Nepravda do Boga'

Rukama se držalo lice, neki su prelamali prste, a suza se skrivala dok se čitala presuda hrvatskim generalima.

- Šokirani smo, ovo je nepravda do Boga i primjer kako mali narod poput nas Hrvata trpi nepravdu do bola. Svi smo ponosni na naše generale i za sve ono što smo dali za hrvatsku državu i naš narod. Ovome su doprinijele sve strukture vlasti od 2000.g. , koje su prepustile Oluju nadležnosti haškog suda - komentirao je vidno potresen Ivan Glibota, predsjednik HVIDRE.

Ana Dragičević


Prosvjed u Dubrovniku

Ogorčeni presudom hrvatskim generalima Anti Gotovini i Mladenu Markaču Dubrovčani su odlučili iskazati svoje nezadovoljstvo povorkom automobilima gradskim ulicama.

Prosvjed je organizirao HSP Župe dubrovačke, a povorka je krenula ispred gruškog bazena, potom preko Batale, ulicom Iva Vojnovića te su krenuli prema Mokošici. Tijekom prosvjeda sa razglasa su se čule poruke upućene Vladi, HDZ-u... Među ostalim moglo se čuti - „Generale nije izdao Haaški sud nego HDZ“. dv„Generale nije izdao Haaški sud nego HDZ“.

Anđelka Kelava / Dubrovački vjesnik

Foto: Andrija Lučić / CROPIX

Izdvojeno

15. kolovoz 2020 01:53