StoryEditor
HrvatskaPRIOPĆENJE

Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost objasnio zašto je pao sustav za zaprimanje zahtjeva za sufinanciranje energetske obnove obiteljskih kuća

Piše PSD
14. listopada 2021. - 16:12

Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost danas je trebao krenuti sa zaprimanjem zahtjeva za sufinanciranje energetske obnove obiteljskih kuća. Međutim, došlo je do tehničkih problema pa građani ulogirani u sustav nisu mogli pristupiti prijavi na navedeni poziv, zbog čega nije zaprimljena nijedna prijava, navodi Fond.

Razlog za to je bio pad servera, kako pojašnjavaju iz tvrtke Fleksbit, zadužene za razvoj i održavanje sustava ePrijave. Direktor tvrtke Tomislav Gligora se ispričao građanima i Fondu kao naručitelju.

„Odgovornost je isključivo na nama kao tvrtki. Prethodno smo radili stres testove i nije bilo naznaka nikakvih problema, no nažalost ovakve situacije su moguće.

Količina prijava nije uvijek nužno u korelaciji s tehničkim opterećenjem sustava, već za to postoje različiti tehnički razlozi. Naši tehničari od prvog trenutka analiziraju zašto je došlo do problema i rade na prijedlogu tehničkih unaprjeđenja sustava kako bismo u najkraćem roku omogućili da sustav nesmetano funkcionira.“

Najavio je da kroz par dana očekuje detaljnu analizu ove situacije, nakon čega će biti napravljeni i potrebni zahvati na sustavu.

Maja Rajčić, načelnica Sektora za energetsku učinkovitost u Fondu se također ispričala svim zainteresiranim građanima radi nastale situacije i neugodnosti koje im je ista prouzročila, istaknuvši kako je Fond s tehničke strane osigurao sve preduvjete za nesmetan rad sustava.

„Moramo priznati kako nismo očekivali poteškoće u njegovom funkcioniranju. Nažalost, do njih je došlo i u tom smo trenu reagirali što smo brže mogli i odgodili zaprimanje prijava.

Znamo da su građani u postupak prijave uložili svoj trud i vrijeme, pa nam je doista žao što već danas nisu mogli predati svoje zahtjeve“ rekla je Rajčić.

„Međutim, ističem kako je riječ isključivo o odgodi. Čim se osiguraju tehnički uvjeti za realizaciju poziva javno ćemo i na vrijeme putem medija i putem naše službene stranice najaviti novi datum zaprimanja prijava“ najavila je, ističući kako će svi građani dobiti jednaku priliku za prijavu za sufinanciranje., navode u Fondu.

item - id = 1135025
related id = 0 -> 1134648
related id = 1 -> 1134646
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
14. listopad 2021 16:12