StoryEditorOCM

Fiskalne blagajne za svačiji džep – a može i besplatno!

Piše PSD.
17. lipnja 2013. - 03:02

U vodećoj regionalnoj softverkoj kući Enel Split fiskalizaciju su podržali širokom paletom rješenja: od samostalnih PC kasa, preko mobilnih rješenja za tzv. pametne telefone i tablet uređaje.

Uspješno odradivši prva dva vala fiskalizacije, danas na lokacijama korisnika imaju nekoliko stotina fiskalnih kasa po čitavoj Hrvatskoj. Od kasa u većim trgovačkim centrima, manjim i većim trgovinama i ugostiteljskim objektima do odvjetničkih i geodetskih ureda.

Klasično rješenje samostalne PC Fiskalne blagajne, koje se može preuzeti sa www.enel.hr, instalirati i 7 dana besplatno testirati, nema ograničenja u vrsti poslovne djelatnosti kojoj je namijenjena (trgovina, uslužne djelatnosti, turizam i ugostiteljstvo i dr.).

Za naredni val fiskalizacije Enel je razvio fiskalno rješenje za sve one obveznike fiskalizacije koji nemaju pristup fiksnoj internetskoj vezi. To su mnogi prodavači na tržnicama i otvorenim lokacijama, serviseri, taxisti …

Za sve njih dostupna je mobilna fiskalna blagajna enel POS koja se može instalirati na Android pametne telefone i tablete i to, u osnovnoj varijanti, kao besplatna aplikacija koja u potpunosti zadovoljava osnovne funkcije fiskalizacije (izdavanje fiskalnih računa i ispis zaključka dana).

Prednosti ovog rješenja uočljive su već na prvi pogled; rješenje bez naknade, nema potrebe za nabavkom PC računala niti za fiksnom Internet  vezom. Potrebno je dobaviti samo uređaj za printanje računa, no on je uostalom potreban i za bilo koje drugo rješenje na tržištu. Veza između pametnog telefona i printera ostvaruje se bežično, bluetooth komunikacijom.

U naprednoj varijanti ovog enel POS mobilnog rješenja nude se brojne dodatne mogućnosti kao što je praćenje rekapitulacije računa, analize prometa, prodaje artikala po periodima, prometa po poslovnim prostorima i dr.

Sponzorirani članak

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
04. listopad 2023 02:49