StoryEditor
Hrvatskane igrajte se

Fina izdala važno upozorenje poduzetnicima: morate ovo napraviti do kraja mjeseca, inače će vas kazniti sa mogućih 100 tisuća kuna

Piše psd
18. travnja 2022. - 09:45

Fina je obavijestila da je, odlukom Ministarstva financija, obveza predaje godišnjih financijskih izvještaja (GFI) za 2021. godinu vraćena na stari rok te, upravo zbog toga, pozivaju poduzetnike da do 30. travnja ispune svoju obvezu.

“Od ukupno 170.000 obveznika, do 15. travnja je godišnji financijski izvještaj za 2021. godinu predalo njih 41.840”, javljaju iz Fine.

Istaknuto je i kako je za obveznike koji propuste dostaviti GFI i ostalu propisanu dokumentaciju za statističke i druge potrebe i/ili u svrhu javne objave do zakonski propisanoga roka, utvrđena novčana kazna u iznosu od deset tisuća do sto tisuća kuna, a odgovornoj osobi u iznosu od pet i dvadeset tisuća kuna.

Kako bi se izbjegla ova naplata dodatnih troškova, Fina je pozvala sve poduzetnike da na vrijeme predaju potrebne izvještaje.

Nisu propustili ni podsjetiti da su za potrebe javne objave poduzetnici obvezni godišnje financijske izvještaje predati u roku od šest mjeseci, a konsolidirane godišnje financijske izvještaje za javnu objavu u roku od devet mjeseci po isteku svoje poslovne godine.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
23. rujan 2022 23:20