StoryEditor
Hrvatskas iblerovog trga

Evo tko su junaci među dalmatinskim SDP-ovcima

5. lipnja 2017. - 00:30
ploce_krsticevic5-040617.JPG

- Čestitke Miši Krstičeviću u Pločama, Anti Biliću u Trogiru, Daliboru Dmitroviću u Ogulinu, čestitke idu u Žminj, i u ostale sredine u kojima su naši kandidati pobjedili. Pokazali smo da je SDP jedina alternativa u Hrvatskoj, i u svakom smo trenutku spremni preuzeti odgovornost za vođenje zemlje – ustvrdio je predsjednik SDP-a Davor Bernardić u izbornoj noći u kojoj su socijaldemokrati uspjeli potvrditi vlast u Rijeci, dobiti pet dodatnih gradova, no nisu uspjeli trijumfirati u Zagrebu sa HNS-ovom kandidatkinjom Ankom Mrak Taritaš. 

Bernardić nije krio da za neuspjeh u Zagrebu odgovornim drži Ivana Vrdoljaka i njegovo koketiranje sa HDZ-om.

- SDP nikada nije iznevjerio ni građane, ni svoje partnere. Računamo na HNS i s njima ćemo razgovarati, no prije toga oni jasno moraju reći „ne“ suradnji sa HDZ-om – poručio je Bernardić, koji je priznao svoj dio odgovornosti za rezultat u Zagrebu, čiju je organizaciju socijaldemokrata vodio prije nego je prošle jeseni preuzeo kormilo nad SDP-om.  

Sam se, međutim, ne boji da će ga, zbog izbornih rezultata, opozvati sa čela SDP-a.

- Stranku sam preuzeo prije šest mjeseci. U tom smo periodu jače radili na terenu, i postigli rezultat u okvirima mogućeg – komentirao je Bernardić u ozračju koje je ipak bilo nešto veselije nego prije dva tjedna, kada je na Iblerovom trgu vladala prava pustoš. 

Među SDP-ovcima dalmatinskih korijena junak večeri bio je Pločanin Mišo Krstičević (na slici), čijih se šezdeset posto slavodobitno komentiralo u središniici SDP-a, kao i pobjeda Trogiranina Ante Bilića, mladog SDP-ovca koji je postigao odličan rezultat.

Ipak, generalno gledano, dio stranačkog dužnosnika nije krio razočarenje zbog pobjede Milana Bandića u Zagrebu, kao i trijumfa Ivana Čehoka u Varaždinu.

- Možda bih se trebao kandidirati na predsjedničkim izborima, jer vidim da među biračima odlično prolaze oni koji su bili u zatvoru. JA sam 9 mjeseci robijao za Hrvatsku, to bi mi se trebalo posebno honorirati – ironično je zaključio Fred Matić. 

Izdvojeno

10. kolovoz 2020 01:59