StoryEditorOCM
Hrvatskastrasbourg

Eurozastupnik Vuljanić u formi: Unija siromašnih nema smisla!

Piše PSD.
16. siječnja 2014. - 20:42
Da se Hrvatske laburiste često s pravom dovodi u kontekst političke demagogije potvrdio je u četvrtak europarlamentarac Vuljanić koji je na plenarnoj sjednici u Strasbourgu govorio o problemu beskućnika rekavši kako Europska unija siromašnih građana nema razloga postojati.

“Dok mi ovdje raspravljamo ljudi i dalje ostaju bez krova nad glavom, a jedina strategija koja može pomoći je strategija iskorjenjavanja siromaštva. Europska unija siromašnih građana nema razloga postojati kao što ni država siromašnih građana nema razloga postojati. Nitko na ovom kontinentu tisućljetne kulture i burne povijesti ne smije biti gladan, bez krova nad glavom, bez obrazovanja, zdravstvene zaštite i bez sigurne starosti. To danas nije slučaj i to treba postati prvi i najvažniji cilj postojanja Europske unije i njenih institucija”, izjavio je Vuljanić.

Laburist Vuljanić također je govorio i na temu “Reindustrijalizacija Europe u svrhu promicanja konkurentnosti i održivosti” rekavši kako je industrija, posebice u Hrvatskoj, namjerno uništavana dvadeset godina te da je potrebno mijenjati sustav.

“Činjenica je da je u većini europskih zemalja, u Hrvatskoj iz koje dolazim posebice, industrija namjerno uništavana dvadeset godina. To su radile domoljubne desne vlade i jednako tako socijalno osjetljive lijeve vlade, naravno uz pomoć krupnog kapitala iz Europe. Tvrtke su se poklanjale u postupku privatizacije, upropaštavale da bi se dobilo atraktivno zemljište i gradili trgovački centri.

Taj kapitalističko-kriminalni sustav rezultirao je ogromnom nezaposlenošću a sve po načelu da će tržište regulirati sve. Neće i ne može. Kao što neće dovesti do ponovnog pokretanja industrije tamo gdje je tako uništena. Loš sustav ne može dati dobre rezultate koliko god se trudili”, zaključio je europarlamentarac Vuljanić.

Piše Hrvoje Prnjak
Foto: Arhiv CROPIX
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
28. rujan 2023 22:42