StoryEditor
HrvatskaNOVI REŽIM LETENJA

Eurowings u listopadu ukida letove za Dubrovnik, Zadar i Pulu, broj tjednih letova prema Hrvatskoj će se prepoloviti u odnosu na rujan

Piše PSD.
21. rujna 2020. - 09:14
Zagreb, Split i Rijeka ostaju na mapi letenja Eurowingsa i u listopaduChristof Stache/AFP

Eurowings je objavio svoj red letenja za listopad. Kompanija će i dalje prometovati prema odredištima u Hrvatskoj, no veliki broj linija koji je bio u prometu u rujnu više neće biti dostupan, prenosi N1.

Kompanija će nastaviti prometovati prema tri hrvatske zračne luke, javlja Croatian Aviation.

Eurowings je u rujnu imao čak 76 tjednih rotacija prema Hrvatskoj, prometujući prema 6 hrvatskih zračnih luka: Zagrebu, Puli, Rijeci, Zadru, Splitu i Dubrovniku.

U listopadu će kompanija prometovati samo prema Zagrebu, Splitu i Rijeci.

Eurowings će u listopadu imati 5 linija prema Zračnoj luci Split, tek jednu manje u odnosu na rujan. Ukida se linija Split - Hanover dok sljedeće ostaju u prometu:

linija Split - Düsseldorf 3 puta tjedno, svakog utorka, četvrtka i subote (jedan let tjedno manje u odnosu na rujan),
linija Split - Hamburg 2 puta tjedno, svakog utorka i nedjelje (dva leta tjedno manje u odnosu na rujan),
linija Split - Köln 2 puta tjedno, svakog četvrtka i subote (četiri leta tjedno manje u odnosu na rujan),
linija Split - Stuttgart 2 puta tjedno, svakog četvrtka i subote (dva leta tjedno manje u odnosu na rujan),
linija Split - Berlin 2 puta tjedno, utorkom i subotom, kao i u rujnu.

Ukidaju se linije prema Puli, Zadru i Dubrovniku

Eurowings je u rujnu redovno prometovao na linijama prema tri spomenute zračne luke, no iste neće biti u prometu u listopadu. Ukidaju se sljedeće linije:

Pula - Düsseldorf,
Zadar - Koln,
Zadar - Stuttgart,
Dubrovnik - Düsseldorf,
Dubrovnik - Berlin,
Dubrovnik - Hamburg.

Eurowings će zadržati isti broj tjednih letova (18) prema Zagrebu kao što je to bilo i u rujnu. Kompanija će redovno prometovati na dvije linije: iz Stuttgarta i Kolna.

Linija Zagreb - Stuttgart prometovat će 4 puta tjedno, svakog ponedjeljka, srijede, petka i nedjelje, identično kao i u rujnu.
Linija Zagreb - Köln prometovat će 5 puta tjedno, svakog ponedjeljka, srijede, četvrtka, petka i nedjelje. Isti broj tjednih letova dostupan je i u rujnu.

Kompanija će u listopadu nastaviti prometovati i prema Rijeci. Eurowings će zadržati promet na liniji Rijeka - Düsseldorf, jednom tjedno, svake subote. Posljednji let na ovoj liniji najavljen je za 24. listopad. Druga ovogodišnja linija, Rijeka - Hamburg, ukinuta je s početkom rujna.

Eurowings će u listopadu prometovati prema tri hrvatske zračne luke s 42 operacije tjedno na 8 linija, radi se o gotovo 50% manje tjednih letova u odnosu na rujan. Otkazivanja pojedinih polazaka i dalje ostaju moguća, a ovisit će prije svega o stanju bookinga, prenosi N1.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?

Izdvojeno

17. listopad 2020 04:05