StoryEditorOCM
HrvatskaKARTA KANTA

Eda Vujević: Svaka čast Baby Lasagni, no pravi junaci su Lena Stojković i Toni Kanaet, koliko god svi šutjeli o tom

13. svibnja 2024. - 11:46

Početak ovoga tjedna nacija je dočekala blago do vrlo razočarana činjenicom da hrvatski predstavnik na Euroviziji nije odnio pobjedu koju su mu unaprijed predvidjeli svi manje, više ili nimalo upućeni revni poznavatelji eurovizijskih natjecanja.

Jest, Marko Purišić, umjetničkog imena Baby Lasagna, osvojio je euro-publiku svojom pjesmom i nastupom, ali u konačnici mu to nije bilo dovoljno. Ostao je na najgorčem drugom mjestu, ali svejedno, u Zagreb se vratio pobjednički, a osim tisuća ljudi, na Trgu bana Jelačića ga je pozdravio gradonačelnik hrvatske prijestolnice te čak i bivši, odnosno budući hrvatski premijer. Mladić je, naravno, bio ganut. Kako i ne bi? Tko ne bi bio ganut činjenicom da ga se tretira kao pobjednika, premda on to nije?

Marko Purišić, mladić o kome do jučer praktično nitko ništa nije znao, a o čijim i najsitnijim životnim detaljima sada i ptice na grani pjevaju, našao se, nesretnik, u središtu nevjerojatne, a opet tako tipične hrvatske priče kojoj očajnički nedostaje glavni junak.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
24. svibanj 2024 22:21