StoryEditor
HrvatskaAktualno stanje

ECDC objavio novu korona kartu: Hrvatska je u jednoj boji, pogledajte stanje u susjedstvu i ostatku Europe; Evo gdje se situacija pogoršala

Piše PSD
11. studenog 2021. - 13:30

Europski centar za prevenciju i kontrolu bolesti objavio je novu kartu koja prikazuje aktualnu epidemiološku situaciju u Europi, a što se tiče Hrvatske nije bilo promjene u odnosu na prošli tjedan. Korona karta prikazuje 14-dnevnu zarazu na 100.000 stanovnika te tako rangira regije pojedinih država prema stupnju rizika.

S obzirom na rekordan broj zaraženih u Hrvatskoj proteklih dana, kada smo imali i više od 7000 novozaraženih, Hrvatska je i dalje u tamnocrvenom. Tom bojom na karti se označavaju zemlje u kojima je 14-dnevna incidencija veća od 500 na 100.000 stanovnika, a udio pozitivnih među svim testiranima prelazi četiri posto.

Hrvatska je postala tamnocrvena 28. listopada, nakon čega s epidemiološka slika nije mijenjala.

Situacija u većini država Europe nije se previše mijenjala. Stanje se pogoršalo u dijelu Francuske i na sjeveru Italije. Krajnji sjever Norveške se zacrvenio u odnosu na prošli tjedan kada je bio označen tamnocrvenom bojom. U jednoj rumunjskoj regiji poboljšala se situacija pa je regija pocrvenjela.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
20. siječanj 2022 00:21