StoryEditorOCM
HrvatskaTuristički magazin

Dva mjesta u Hrvatskoj uvrštena na popis 25 najljepših destinacija Europe

Piše Mozaik SD
26. ožujka 2023. - 18:06

Turistički magazin Travel + Leisure predstavio je popis 25 najljepših destinacija u Europi. Na listi su i dvije hrvatske destinacije - prenosi N1.

Travel + Leisure u svom izvješću navodi kako diljem Starog kontinenta ima bezbroj destinacija s pregršt zanimljivog sadržaja. Od šarenih gradića, veličanstvenih dvoraca, srednjovjekovnih građevina, pa sve do pjenušavih laguna i skrovitih plaža, Europa je uistinu neiscrpan izvor inspiracije, piše b92.

Prvo mesto na listi zauzela je Villa Rufolo u gradiću Amalfi na obali, dok se na drugom nalazi plaža Egremni na Lefkadi. Treće mjesto je zauzela Palata Pena koja se nalazi u Portugalu.

Gospa od Škrpjela u Crnoj Gori je na visokom četvrtom mjestu. Časopis o ovom otoku kaže da nema kraja u cijeloj Boki Kotorskoj koja zaslužuje da se tamo zaustavi i fotografira, a koji se s pravom često izdvaja kao jedna od najljepših lokacija u Crnoj Gori.

Pored Gospe od Škrpjela, najljepšim u Europi se smatraju i Plitvička jezera, kao i Dubrovnik, obe hrvatske destinacije. Nacionalni park Plitvička jezera svake godine posjeti više od milijun turista koje oduševi svojim kristalnim jezerima, slapovima i bujnim šumama. Dubrovnik je već profiliran kao jedna od najpoznatijih svjetskih destinacija - prenosi N1.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
09. lipanj 2023 10:28