StoryEditorOCM
HrvatskaKOMENTAR

Dujići su svuda oko nas, ali što ćemo s policajkom koju su iznevjerili MUP i DORH? Ona je prava heroina, nije popustila!

Piše Saša Ljubičić
19. listopada 2024. - 20:31

Zbog famoznih Dujića samo što se internet ne sruši. Osude, ruganje, pošalice, vicevi, memovi... Sve to stane u hahstag #cacamiseupriv‘legijangusi#, i sve je to iznudilo reakciju glavnog državnog odvjetnika Ivana Turudića koji je stopirao odbacivanje kaznene prijave koju je protiv Anne Dujić podigla policajka. 

Premda je ova zemlja puna "dujića", jer nema ga tko se nije na bilo koji način ogriješio o ovu jadnu državu i njene zakone, što su često tek obični skup slova na papiru, na drniškog HDZ-ovog moćnika nasrće cijela bulumenta komentatora u svim vrstama medija.

image

Neda Dujić, Anna Dujić i Nediljko Dujić

Istovremeno, manje-više svi su ispustili iz vida činjenicu da policajku ne brane ni Vlada ni nevladine udruge. Žena, koja je smogla snage podići kaznenu prijavu protiv jedne od politički najmoćnijih obitelji u Dalmaciji, a koju nema petlje detronizirati ni sam Andrej Plenković jer su Dujići razvezali snažnu mrežu na terenu, otišla je na bolovanje.

Shvatili ste: odrekne li se vrh HDZ-a Dujića, tko zna što bi sve o njegovim "glavosječama" moglo isplivati? Zato sa Zrinjevca i dalje ponavljaju onu o institucijama i presumpciji kao pokvareni gramofon.  

Pokojna "Latinica"

A gdje i neće, kad se sad naočigled cijele javnosti raspreda da je pobješnjela kći Dujić skoro umaknula pravdi, jer u šibenskom DORH-u koji je tu pravdu trebao tjerati, radi njena seka. Pa da nismo banana država!

Može li se, dakle, ovdje prijaviti moćnike, a da ti ekspresno ne zagorčaju život? Nema šanse. Što je najgore, vrijeme prolazi, a stvari se ne popravljaju.

Sjećate li se mladog policajca koji je onomad suspendiran jer je iz prometa isključio pijanog zagrebačkog gradonačelnika, tada nedodirljivog Milana Bandića.

Da ne bi pokojne "Latinice" u kojoj sam doslovno iz petnih žila vikao da se Krešimira Mišića vrati na posao, dapače, da ga se pohvali jer je štitio Ustav i zakone, hrabri Krešo bi loše završio. No, protiv "Latinice" se tada nije moglo. I najgori partijski apartčici poštivali su ono što je u njoj izgovoreno, pa je Mišić promptno vraćen na radno mjesto.

Problem je što je to onda netko u vlasti ozbiljno shvatio, pa Denisa Latina i njegov najgledaniji i najutjecajniji TV show na javnoj televiziji, koji je, nota bene, imao silnu publiku u svim ex jugoslavenskim republikama, skinuo s programa za sva vremena. Tako je nanesena nemjerljiva šteta demokratskim procesima u zemlji koja se nauživala diktatura. 

Vratimo se meritumu stvari. Policajka je protiv Anne Dujić podnijela prijavu zbog prisile prema službenoj osobi jer je na nju krenula vozilom na blokiranom punktu. Javnost se potom propela na zadnje noge u osudi takvog ponašanja, no nitko ne jamči da će mlada čuvarica reda dobro proći u cijeloj ovoj priči. 

image

Izgleda da Nediljku Dujiću, ni  Andrej Plenković ništa ne može
Foto: Josip Bandić/CROPIX

Josip Bandic/

Partijaši iznad zakona 

Kći šefa Hrvatskih šuma kojoj se zamjerila, nije bilo tko. Nediljko Dujić, naime, najzaslužniji je što uigrana mreža birača koju je ispleo svih ovih godina, zajedno sa suradnicima iz HDZ-a, donosi toj stranci pobjedu za pobjedom u Šibensko-kninskoj županiji. O.K., na kratko je taj monopol na vlast prekinuo trijumf Marka Jelića, ali to ne znači da su na važnim mjestima Jelićevi ljudi. Sve važne poluge centralne vlasti u Šibeniku i okolici i dalje kontrolira HDZ, a Dujić je njegov najmoćniji čovjek.

Da ovo što pišem ima logike, svjedoči činjenica da su se Dujic & family do sada izvukli iz više afera, pa nastavili vedriti i oblačiti neokrznuti!

Annino problematično zapošljavanje, specijalizacija, kao i uzurpacija državnog stana koja se Dujićima stavlja na teret; trice su i kučine za hadezeovca koji je očito mnoge zadužio.

Od slučaja revnog policajca Mišića do njegove kolegice koja se usudila suprostaviti obitelji lokalnog šerifa, prošlo je više od dvadeset godina. Hrvatska je danas članica EU-a, eurozone, Schengenskog prostora i NATO-a, a partijaši svih boja i funkcija i dalje se postavljaju iznad pravne države. Ima li nade za nas? Ima vraga paklenog.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
19. listopad 2024 20:37