StoryEditor
Hrvatska‘Sine, ne dam sina‘

Dugo čuvana tajna: Miroslav Blažević otkrio što je rekao predsjedniku Tuđmanu kada mu je kazao da su njegova dva unuka u vojsci pa bi trebao biti i Ćirin sin

Piše PSD
29. lipnja 2022. - 14:32

Miroslav Ćiro Blažević barem je 40 godina javna osoba koja ustrajno puni medijske stranice i razveseljava naciju i regiju. Tako nastavlja i danas.

Budući da je zbog godina i zdravstvenoga stanja manje protagonist nogometne i političke sadašnjosti, Ćiro se okreće sjećanjima na događaje u kojima je sudjelovao.

U filmu Sabahudina Topalbećirevića "Nikad ispričana priča" Miroslav Blažević govorio je o svome specifičnom odnosu s Franjom Tuđmanom.

image

Ćiro svoj odnos s Franjom Tuđmanom naziva 'specifičnim'

Maria Bastone/AFP

"Uvijek sam ga slušao, ali kada mi je rekao 'Moja dva unuka su u vojsci, treba ići i tvoj sin', rekao sam mu 'Nikad! Evo novac za oružje, ali sina ne dam.

"Tada mi je rekao 'Znači, i ti pripadaš ljudima gdje sirotinja daje sinove, a bogati volove'. Ja sam patriot, ali ne toliko da dam sina da pogine", otkrio je Ćiro u dokumentarnom filmu, prenosi Dnevnik.ba.

Nema sumnje da će i ova Ćirina izjava privući pažnju, možda i izazvati kontroverzije i reakcije ljudi koji su u toj ratnoj situaciji postupili posve suprotno od Miroslava Blaževića.

image

'Ja sam patriot, ali ne toliko da dam sina da pogine', rekao je Ćiro predsjedniku Tuđmanu

Matija Djanješić/Cropix
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
24. rujan 2022 12:15