StoryEditor
Hrvatskaveliko priznanje

Dubravka Šuica izabrana za potpredsjednicu Kluba Pučana u Europskom parlamentu

Piše PSD
5. lipnja 2019. - 18:29

Dubravka Šuica izabrana je najvećim brojem glasova (145) za potpredsjednicu Kluba EPP-a, doznajemo u srijedu.

Naime, nakon što je Klub zastupnika Europske pučke stranke (EPP) još jednom ostvario najbolji rezultat na europskim izborima te s najvećim brojem zastupnika (180) u Europskom parlamentu potvrđen kao najsnažnija politička obitelj, danas su na sjednici Kluba EPP-a održani izbori za predsjednika te 10 potpredsjednika Kluba.

- Ovo je veliko priznanje i uistinu mi je čast biti dijelom predsjedništva najsnažnije političke obitelji u Europskom parlamentu - Europske pučke stranke. Drago mi je da su kolege prepoznali moje dugogodišnje zalaganje za obranu vrijednosti naše grupe te da ću svojim dosadašnjim znanjem i iskustvom moći još više doprinijeti radu EPP-a. Puno je posla pred nama i veselim se suradnji s novim kolegama zastupnicima - kazala je Šuica.

U svom govoru naglasila je borbu za hrvatske interese:

- Dolazim iz Hrvatske, najmlađe zemlje članice EU-a koja čini vanjsku granicu Europske unije. Hrvatska ima najdužu vanjsku granicu u Uniji prema Bosni i Hercegovini, Srbiji i Crnoj Gori od oko 1300 kilometara i zato ću se boriti za ulazak Hrvatske u Schengen. Ne želim dijeliti Europu na „Schengen“- „Non-Schengen“, „Eurozone“- „Non-Eurozone“, istok-zapad, sjever-jug, želim da budemo ujedinjeni i jednaki! Više puta sam naglasila i opet ponavljam: Nitko ne može postići ništa sam - ni u privatnom životu ni u politici! Moramo raditi zajedno, očekujem vašu podršku i nastavak suradnje! - poručila je Šuica.

 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?

Izdvojeno

23. rujan 2020 05:05