StoryEditor
Hrvatskapovlači se

Državni tajnik Stjepan Sučić podnio ostavku nakon incidenta u Vukovaru: Ispričavam se zbog svog neprimjerenog ponašanja

Piše PSD.
30. studenog 2020. - 10:58
Srđan Vrančić/Cropix

Državni tajnik u Ministarstvu hrvatskih branitelja Stjepan Sučić podnio je neopozivu ostavku, priopćilo je to Ministarstvo.

- Zbog svog neprimjerenog ponašanja u Vukovaru, ispričavam se hrvatskoj javnosti i svima koje sam svojom gestom ili izjavom povrijedio.

Svjestan odgovorne dužnosti koju obnašam i ne želeći biti opterećenje Vladi Republike Hrvatske, niti Ministarstvu hrvatskih branitelja koji su mi ukazali povjerenje, podnosim neopozivu ostavku na dužnost državnog tajnika u Ministarstvu hrvatskih branitelja.

Budući da sam vodio proces traženja osoba nestalih u Domovinskom ratu te žrtava II. svjetskog rata i poraća, sve svoje stručno i profesionalno znanje i iskustvo stavljam na raspolaganje Ministarstvu hrvatskih branitelja u slučaju potrebe.

Vjerujem kako smo u proteklom razdoblju napravili značajne iskorake i uspostavili sustavan pristup koji ne ovisi o pojedincu, čime se obiteljima koje još uvijek traže svoje najmilije osigurava povjerenje da će Ministarstvo hrvatskih branitelja nastaviti sustavno i predano raditi u procesu rješavanja sudbina njihovih nestalih članova - napisao je Sučić u priopćenju medijima.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?

Izdvojeno

20. veljača 2021 19:08