StoryEditorOCM
Hrvatskaobalna straža

Državi propala žalba, ne zna tužiti ni samu sebe: ophodni brodovi i dalje Debeljakovi! Donosimo detalje

Piše Damir Tolj
24. listopada 2024. - 12:45
Sva četiri broda koja još nisu gotova, ‘Umag‘, ‘Karlobag‘, ‘Opatija‘ i ‘Skradin‘, definitivno ostaju u vlasništvu Brodosplitova Brodogradilišta specijalnih objekata. A vlasnik je tog škvera, znamo, Tomislav DebeljakVojko Bašić/Cropix

Sjetit će te se možda jedne ljetošnje škverske zgode: u Brodogradilištu specijalnih objekata u Splitu porinut je u srpnju "Umag", drugi od pet ugovorenih ophodnih brodova za Obalnu stražu Hrvatske ratne mornarice. Svečano i dostojanstveno, novogradnja je spuštena u more, ali – kao za vraga! – prigodna boca pjenušca nikako se nije htjela razbiti, prkoseći duge dvije minute brojnim pokušajima i iščekivanjima uzvanika. Samo se odbijala o metal! Kao da je plastična, kao lopta o goli betonski zid! Dok je se nije prihvatio inženjer Matko Balić, uhvatio pustopašnu bocu s konopca za grljak i otresao je o brodsku krmu.

Lako ćete naći video na internetu, baš je zgodan! Zbilja, bez ironije i gorčine.

"Umag" je, evo, na pokusnoj plovidbi, čeka ga i ugradnja turskog naoružanja, a isporuka Obalnoj straži trebala bi se dogoditi do konca godine. Kao što smo već više puta javljali.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
24. listopad 2024 12:54