StoryEditorOCM
HrvatskaTRAGOM IZJAVE MILORADA PUPOVCA DA ĆE S JADRANKOM KOSOR RAŠČISTITI PITANJE ZAGREPČANINA U ČIJEM STANU DANAS ŽIVI PREMIJERKA

Drobac i dalje bez vlastitoga stana; DORH: Kosor je legalno u Šeferovoj

Piše PSD.
18. siječnja 2011. - 22:17

Momir Drobac, Zagrepčanin koji se na zahtjev MORH-a 1995. morao iseliti iz stana u Šeferovoj ulici u Zagrebu što ga danas posjeduje premijerka Jadranka Kosor, i dalje živi bez prihoda i riješenog stambenog pitanja. Tu nam je informaciju jučer potvrdio prijatelj Momira Dropca koji je zatražio da mu ne spominjemo ime i prezime.

− Momir živi u stanu koji mu je dodijeljen nakon prinudnog iseljenja iz Šeferove. Nije pokrenuo proceduru kako bi postao vlasnik stana u kojem sada živi, a nije tužio ni državu vezano uz stan u Šeferovoj. U ljeto prošle godine poduzeo je neke korake kako bi dobio socijalnu pomoć i regulirao zdravstveno i mirovinsko osiguranje, ali ne znam u kojoj je to fazi – rekao nam je Dropčev prijatelj.

Momir Drobac ne kontaktira s medijima, što je također pokazatelj stanja u kojem se nalazi otkada je počela njegova obiteljska tragedija. Naime, Momiru su oba roditelja umrla još dok je obitelj živjela u Šeferovoj, a 1999. ostao je bez brata Branislava koji je izvršio samoubojstvo.

Iseljenje iz stana čiji je danas vlasnik predsjednica Vlade, obavljeno je navodno pod prijetnjama i na nelegalnoj osnovi, što je Drobac u proljeće prošle godine posvjedočio u HRT-ovoj emisiji “Hrvatska uživo” novinaru Saši Kosanoviću.

Kao bosi trnju

Nakon što su braća Drobac izbačena iz stana u Šeferovoj 4, u njega se 1995. uselio invalid Domovinskog rata Drago Severin, ali ga je on ubrzo vratio MORH-u nakon što je pronašao bolji stan.

Nakon Severina, u stan se uselila Jadranka Kosor, koja je preko odvjetničkog ureda Šeparović−Špehar−Gavranić u nekoliko navrata slala priopćenja u kojima poručuje da je svoje stambeno pitanje riješila legalnim i zakonitim putem i bez ikakve veze sa slučajem Drobac.

Kako bilo, obitelj Drobac prošla je u cijeloj operaciji stavljanja spornog stana pod kontrolu MORH-a kao bosa po trnju. Prostor iz kojeg su morali otići imao je devedeset kvadrata, a dodijeljen im je puno manji stan u derutnom stanju, što je zacijelo pridonijelo bolesti i tragičnom kraju Branislava Dropca.

Slučaj Momira Dropca doveo je proljetos u pitanje vladajuću koaliciju, budući da je saborski zastupnik i potpredsjednik Samostalne demokratske srpske stranke Milorad Pupovac izjavio da je šokiran onim što je učinjeno obitelji Drobac i da će raščistiti to pitanje s premijerkom Kosor.

Pupovac je u nedjelju, 16. siječnja, na HRT-u rekao da su on i premijerka taj problem riješili. Kako doznajemo, Srpsko nacionalno vijeće, čiji je Pupovac predsjednik, lani je organiziralo sastanak Dropcu s potpredsjednikom Vlade Slobodanom Uzelcem. Ni to, međutim, nije pomoglo da se poboljšaju uvjeti u kojima Momir živi. Veliko je pitanje, kako nam kažu rijetki s kojima Drobac kontaktira, može li se njemu uopće pomoći na način koji je uobičajen u socijalnoj državi, nakon svega što je prošao.

VEDRAN MARJANOVIĆ

DORH: Kosor je legalno u stanu

Državno odvjetništvo provjeravalo je legalnost načina na koji je Jadranka Kosor stekla stan u Šeferovoj i zaključilo da nema elemenata nezakonitosti.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
03. listopad 2023 15:33