StoryEditor
Hrvatskaželi među vladajuće

Dr. Tomasović dignuo ruke od ekstremne desnice, poslao je zahtjev za učlanjenje u HDZ; Objasnio nam je zašto se odlučio na takav potez 

Piše Ivica Marković
18. travnja 2019. - 15:20

Nekada jedan od najvećih oponenata HDZ-a, dr. Hrvoje Tomasović, poznati hrvatski abdominalni kirurg, nekadašnji zaposlenik Klinike za kirurgiju KBC-a Split, a sada zaposlenik na Klinici za tumore u Zagrebu ispunio je i poslao HDZ-u pristupnicu te želi postati član najveće, ujedno i vladajuće hrvatske stranke.

- Još uvijek nisam član stranke, na kraju krajeva možda me i ne prime. Samo sam poslao pristupnicu i čekam. Ova moja odluka nikoga ne treba iznenaditi jer gdje bih ja kao zagovornik desničarske ideje trebao ići, možda u SDP? Na ovo sam se odlučio jer sam vidio da je nemoguće ujediniti hrvatsku desnicu koja ima oko 200 tisuća članova i da njihovi glasovi nepovratno 'propadaju' i na izborima odlaze drugim strankama. Distancirao sam se od toga - kazao nam je dr. Tomasović.

Svoju odluku obrazložio je i na Facebooku. Prenosimo dio njegovog statusa:

"Moram naglasiti da mi je dosta više natezanja na navodnoj desnici koja to zapravo nije, s umišljenim likovima koji misle za sebe da su najpametniji, da trebaju biti vođe desnice! Na moju žalost ili sreću sve sam ih upoznao i poznam ih u dušu kakvi su, pa će mi njihova osuda ovoga moga čina značiti kao lanjski snijeg. Svi ti lažni vođe desnice su u svojoj biti ulizice HDZ-eu koji su mislili da je lakši put do sinekura (para) preko manjih stranaka jer je manja konkurencija. U HDZ-eu bi morali imati bar minimum neke škole ili fakulteta za razliku. Ne znam koji od pravaških čelnika ima ikakav fakultet, a predstavljaju stranku hrvatskog intelektualizma osnovanu od vrhunskih intelektualaca poput Starčevića?"

#HRVOJE TOMASOVIĆ# HDZ# PRISTUPNICA

Izdvojeno

08. srpanj 2020 09:50