StoryEditorOCM
HrvatskaNJEZINA BORBA

Dr. Sanja Ćosić, zaručnica prerano preminulog liječnika iz Šibenika rodila je bebu: ‘Ona je naše malo čudo...‘

Piše VIJESTI SD
18. svibnja 2024. - 14:10

Koncem ljeta prošle godine javnost je ostala šokirana viješću kako je u dobi od 39 godina nakon kratke i teške bolesti preminuo je dr. Krešimir Crnogaća, specijalist ortoped na Klinici za ortopediju KBC-a Zagreb, porijeklom Šibenčanin. Posljednje trenutke života dr. Crnogaće u emotivnom je postu opisala i njegova zaručnica anesteziologinja Sanja Ćosić, koja je ispričala u kakvim strašnim bolovima je preminuo ovaj mladi liječnik, te apelirala na kolege da ubuduće olakšaju pacijentima muke.

U međuvremenu se dr. Ćosić povukla iz javnosti i rodila djevojčicu Ariju, začetu nakon što su ona i Krešo već doznali za njegovu terminalnu dijagnozu.

- Ona je naše malo čudo - kazala je Sanja Ćosić u velikom razgovoru za Telegram.

Umro mladi dalmatinski liječnik, ostao je u sjećanju brojnih pacijenata: ‘Krešo je i nakon teške dijagnoze ostao svoj‘

Podsjetimo, anesteziologinja je nakon smrti svoga zaručnika ispričala kakoje četvrti stadij "karcinoma pankreasa pokosio Krešu u manje od dva mjeseca i odnio ga zauvijek 30. kolovoza 2023."

Prvo se zahvalila brojnim kolegama iz šibenske Hitne koji su u tim teškim trenucima bili divni. "Ekipi kolega koja je digla bolnicu da nam nađe krevet na odjelu u sobi u kojoj ćemo biti sami i u kojoj će on izdahnuti meni u naručju te uz majku koja ga drži za ruku", napisala je Sanja Ćosić.

No, u svojoj objavi je poslala i apel liječnicima u hrvatskim bolnicama da "ne budu neznalice, neliječnici i neljudi" te da olakšaju pacijentima u ovakvim situacijama.

Naime, kako kaže, u zadnjim trenucima Krešina života nisu mu davali dovoljno morfija i morala ih je preklinjati da mu pomognu.

"Moj Krešo je trebao mirno zaspati, a par minuta prije smrti gledao joj je u oči i uznemirio se, prestrašio, bio je nemiran. Osjetio je kraj, a to se nije trebalo dogoditi. Trebao je samo zaspati, mirno zaklopiti oči i izdahnuti spokojan u mom naručju. Ne biti u smrtnom strahu. Pišem ovo radi njega, radi svih naših umirućih pacijenata, radi naših obitelji, muževa, djece, prijatelja i nas koji ćemo jednog dana umrijeti. Prestanite se bojati opioida u palijativi. Prestanite biti neznalice, prestanite uskraćivati milost mirne smrti palijativnim pacijentima. Educirajte se. Pitajte. Zovite kolege koji se time bave da vas educiraju. Budite liječnici i poštujte Hipokrata. Ne mučite bolesnika na samrtnoj postelji...", napisala je Sanja Ćosić.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
10. lipanj 2024 06:57